Βραβείο Δημοσιογράφων ΕΕ – Μαζί κατά των διακρίσεων!

Δευτέρα, 17 Οκτώβριος, 2011 | Top Post

Το Βραβείο Δημοσιογράφων ΕΕ – Μαζί κατά των διακρίσεων!, που διανύει φέτος το όγδοο έτος του, είναι ο μοναδικός διαγωνισμός δημοσιογραφίας για δημοσιογράφους ηλεκτρονικών ή έντυπων μέσων οι οποίοι εστιάζουν σε θέματα διακρίσεων και διαφορετικότητας στην ΕΕ. Μέσω του Βραβείου αυτού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τους δημοσιογράφους που συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση της αξίας και των οφελών της διαφορετικότητας και του αγώνα κατά των διακρίσεων στην ΕΕ.

Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει έως και τρεις συμμετοχές. Τα άρθρα που θα υποβληθούν πρέπει να καλύπτουν το θέμα του Βραβείου, να έχουν ευρωπαϊκή διάσταση, να έχουν δημοσιευτεί σε αναγνωρισμένα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με έδρα σε ένα από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ από τις 18 Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 10 Νοεμβρίου 2011, να είναι γραμμένα σε μια από τις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και να έχουν έκταση τουλάχιστον 3.500 χαρακτήρων και όχι πάνω από 32.000 χαρακτήρες (περιλαμβανομένων των διαστημάτων).

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν με βάση τα εξής κριτήρια:

1. Το θέμα που πραγματεύονται

2. Την ευρωπαϊκή τους διάσταση

3. Ικανότητα του κειμένου να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη

4. Την πρωτοτυπία τους

5. Την ποιότητα του ύφους και της γλώσσας

6. Το βαθμό της αντικειμενικότητας, ανεξαρτησίας και σεβασμού για τις δημοσιογραφικές δεοντολογικές αρχές

7. Την έρευνα που απαιτήθηκε για τη συλλογή των πληροφοριών, τους πόρους που διατέθηκαν και τις προσπάθειες που έγιναν για την προετοιμασία του έργου

Θα δοθούν βραβεία σε δύο κατηγορίες:

Ευρωπαϊκά Βραβεία: Ο Ευρωπαίος νικητής και οι δύο επιλαχόντες θα λάβουν βραβεία αξίας 5.000, 3.500 και 2.500 Ευρώ αντίστοιχα.

Εθνικά Βραβεία: Οι νικητές σε καθένα από τους 27 εθνικούς διαγωνισμούς θα λάβουν ένα βραβείο αξίας 1.000 Ευρώ.

Αυτά τα βραβεία συνίστανται σε κουπόνια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή ταξιδιών, για την παρακολούθηση συνεδρίων ή σεμιναρίων σε θέματα διακρίσεων ή διαφορετικότητας, για την αγορά εξοπλισμού πολυμέσων ή άλλων επαγγελματικών εργαλείων ή για την παρακολούθηση μαθημάτων ξένης γλώσσας ή κατάρτισης. Οι νικητές μπορούν επίσης να δωρίσουν το ισόποσο του βραβείου ή μέρος αυτού σε μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) δικής τους επιλογής, η οποία δραστηριοποιείται σε οποιονδήποτε τομέα των διακρίσεων.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για τον διαγωνισμό του 2011 λήγει στις 10 Νοεμβρίου 2011 στις 12 το μεσημέρι (ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.