ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ MEGLENA KUNEVA

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2009 | Top Post

Αντιμετωπίσατε ποτέ δυσκολίες ως καταναλωτής;

Αισθανθήκατε ποτέ ότι ως καταναλωτής χρειάζεστε κάποιον να σας υπερασπιστεί;

Αναρωτηθήκατε ποτέ, εάν σας φέρονται δίκαια, όταν αγοράζετε κάτι;

Βαρεθήκατε, για παράδειγμα, τις κρυφές χρεώσεις, με τις οποίες επιβαρύνεστε, όταν αγοράζετε προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου;

Πληρώσατε κάποια στιγμή ακριβά τους ασαφείς όρους ενός συμβολαίου για την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ή Ίντερνετ;

Ανησυχείτε για την ασφάλεια των παιχνιδιών και άλλων ειδών για παιδιά που εισάγονται στις χώρες της ΕΕ;

Εάν απαντήσατε θετικά σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις, ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλίσει την εφαρμογή των κανόνων που έχουν θεσπιστεί για την προστασία των καταναλωτών προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών.

Στις 23 Οκτωβρίου, στις 15:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), η Επίτροπος της ΕΕ για Θέματα Καταναλωτών κα Meglena Kuneva προσκαλεί πολίτες από όλη την Ευρώπη σε μια διαδικτυακή συνομιλία με κεντρικό θέμα τους τρόπους, με τους οποίους η ευρωπαϊκή νομοθεσία βοηθά τους καταναλωτές σε πρακτικό επίπεδο.

Για να συμμετάσχετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα και να ακολουθήσετε το σύνδεσμο Web Chat:

http://ec.europa.eu/consumers/chat_23october2009_en.htm

Θα έχετε τη δυνατότητα να θέσετε το ερώτημά σας στην Επίτροπο σε 14 διαφορετικές γλώσσες (μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά) και να λάβετε την απάντησή σας στην ίδια γλώσσα.

Εάν θέλετε να θέσετε εκ των προτέρων ορισμένα ερωτήματα στην κα Kuneva, παρακαλώ συμπληρώστε την ειδική φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές προστασίας των καταναλωτών και τα δικαιώματα που σας εξασφαλίζουν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για Θέματα Καταναλωτών της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.