ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ EUROPE DIRECT ΕΛΙΑΜΕΠ

Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος, 2010 | Top Post

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που αναζητούν πληροφορίες για την ΕΕ το κέντρο Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να επεκτείνουν την έρευνά τους, πέρα από τη συλλογή εκδόσεων που διαθέτει το κέντρο και το Διαδίκτυο, και στη βιβλιοθήκη του φορέα υποδοχής του. Η Ειδική Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) αποτελεί ένα κέντρο πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για την ευρωπαϊκή και διεθνή ασφάλεια, με πολιτικά και οικονομικά δεδομένα. Η συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από επιστημονικά βιβλία και περιοδικά, πληροφοριακό υλικό, συγγράμματα καθηγητών, ανάτυπα, φυλλάδια,CD-ROMs, DVDs, ειδικές μελέτες, επετηρίδες, κείμενα εργασίας και ενημερωτικά δελτία, όλα θεματικά προσανατολισμένα στο γνωστικό πεδίο των Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Ειδικότερα, υπάρχουν 6200 τίτλοι βιβλίων και 41 τίτλοι ξενόγλωσσων και ελληνικών περιοδικών, καθώς και 360 τίτλοι ξενόγλωσσων και ελληνικών περιοδικών βάσει συμφώνων ανταλλαγής εκδόσεων που κατά καιρούς έχουν συναφθεί μεταξύ της Βιβλιοθήκης του ΕΛΙΑΜΕΠ και αντίστοιχων φορέων στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Το βιβλιογραφικό υλικό και τα περιοδικά δημοσιεύματα επικεντρώνονται κυρίως σε γνωστικά αντικείμενα γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Διεθνείς Σχέσεις, τη μετανάστευση, το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη Μέση Ανατολή και την ελληνική εξωτερική πολιτική.

Η Βιβλιοθήκη του ΕΛΙΑΜΕΠ λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00-17.00, κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 210-7257123 και διαθέτει Ηλεκτρονικό Κατάλογο OPAC. Η Βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική, παρέχεται όμως η δυνατότητα ολιγόωρου εξωτερικού δανεισμού με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.