#SustainabilityChallenge: Christmas Edition Βήματα για πιο βιώσιμες γιορτές!

Παρασκευή, 3 Δεκέμβριος, 2021 | Eκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPNEAΕκδηλώσεις

Θέλετε να αλλάξετε συνήθειες και να βοηθήσετε το περιβάλλον, αλλά δεν ξέρετε από που να αρχίσετε;

Θεωρείτε ότι τις γιορτές ρυπαίνουμε το περιβάλλον περισσότερο από τις άλλες μέρες;

Τώρα, σας έχουμε τη λύση!

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής σας καλεί σε μια πράσινη…πρόκληση για τις γιορτές! Προσπαθούμε να κάνουμε τις δραστηριότητες μας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά πιο βιώσιμες!

Πως μπορείτε να συμμετάσχετε;

-Αναζητήστε βιώσιμες λύσεις για τις δραστηριότητες που κάνουμε τις ημέρες των γιορτών. Για παράδειγμα, τι μπορούμε να κάνουμε για να μην τυλίγουμε τα δώρα μας με χαρτί που θα το πετάξουμε την επόμενη; Πρέπει να στολίζουμε πλαστικό δέντρο ή φυσικό; Χρειαζόμαστε τόσα φώτα στον εξωτερικό χώρο ή όχι; Έχουμε πολλές λύσεις, αρκεί να σκεφτούμε δημιουργικά και έξυπνα!

-Δεν έχετε έμπνευση; Γιατί δεν ρίχνετε μια ματιά στη λίστα που έχουμε ετοιμάσει; Θα τη βρείτε πατώντας εδώ.

-Από σήμερα 3η Δεκεμβρίου μέχρι και την 2η Ιανουαρίου, ξεκινάτε να εφαρμόζετε τις δικές σας βιώσιμες λύσεις!

-Κάθε φορά που εφαρμόζετε μια βιώσιμη λύση, τραβάτε μια φωτογραφία ή ένα σύντομο βίντεο, το οποίο και ανεβάζετε στο Instagram με το hashtag #SustainabilityChallengeED2021 και την ετικέτα: @edeliamepattikis. Μην τα ξεχάσατε, αλλιώς μετά δεν θα μπορέσουμε να δούμε την προσπάθειά σας!

-Θα έχετε ένα μήνα για να εφαρμόσετε όσες περισσότερες λύσεις μπορείτε! Όποιος/α εφαρμόσει τις περισσότερες λύσεις και μας τις έχει στείλει όλες με φωτογραφία ή/και βίντεο στο Instagram, κερδίζει μια δωροεπιταγή για φυτά και είδη κήπου αξίας 100€!

-Με τη δωροεπιταγή, ο νικητής θα φτιάξει ένα όμορφο μικρό κήπο στο μπαλκόνι ή/και στον κήπο του σπιτιού του!

-Μόλις ολοκληρώσει το έργο του, θα μας στείλει μια φωτογραφία για να τη μοιραστούμε με όλο το Instagram!

Περίοδος διαγωνισμού: 3η Δεκεμβρίου 2021 – 2η Ιανουαρίου 2022

Ανακοίνωση νικητή: 3 Ιανουαρίου 2022

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα. Τζίνα Αποστολάκη, στο e-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο: 210 72 57 110.

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

Όροι και προϋποθέσεις:

-Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος άτομα άνω των 18 ετών και άτομα από 15 έως 18, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων τους (σε αυτήν την περίπτωση μαζί με τη φωτογραφία καλείστε να αποστείλετε ξεχωριστά την γραπτή, ενυπόγραφη συγκατάθεση όσων των γονέων ή κηδεμόνων. Τη σχετική αίτηση μπορείτε να βρείτε εδώ:  Υπεύθυνη Δήλωση Γονικής Συναίνεσης _Sustainability_Challenge).

-Κάθε συμμετέχων/ουσα μπορεί να ανεβάσει όσες φωτογραφίες ή/και βίντεο θέλει, αρκεί να απεικονίζουν βιώσιμες λύσεις για τις δραστηριότητες που κάνουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το οπτικοακουστικό υλικό που δεν θα εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία, θα αποκλειστεί αυτομάτως από το διαγωνισμό.

-Νικητής του διαγωνισμού θα ανακηρυχθεί όποιος/α εφαρμόσει τις περισσότερες λύσεις και τις έχει στείλει όλες με φωτογραφία ή/και βίντεο στο Instagram, ως απόδειξη ότι όντως υλοποιήθηκαν, με το hashtag #SustainabilityChallengeED2021 και την ετικέτα: @edeliamepattikis, έτσι ώστε να είναι ορατές στο Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής.

-Οι φωτογραφίες ή/και τα βίντεο πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση.

-Φωτογραφίες ή/και βίντεο που υπάρχουν ήδη διαθέσιμα διαδικτυακά και κατατεθούν από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες, θα αποκλείονται από το διαγωνισμό.

-Αν απεικονίζονται πρόσωπα στη φωτογραφία ή/και στο βίντεο, ο/η συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει την έγγραφη συναίνεση των απεικονιζομένων. (σε αυτήν την περίπτωση μαζί με τη φωτογραφία καλείστε να αποστείλετε ξεχωριστά την γραπτή, ενυπόγραφη συγκατάθεση όσων απεικονίζονται στις φωτογραφία ή/και στο βίντεο. Τη σχετική αίτηση μπορείτε να βρείτε εδώ: Υπεύθυνη Δήλωση Συναίνεσης _Sustainability_Challenge.)

-Οι φωτογραφίες ή/και τα βίντεο που θα αναρτώνται στο Instagram πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον/ην αποστολέα-συμμετέχοντα/ουσα και να μην καταπατούν διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Όσοι/ες αποστείλουν φωτογραφίες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να συμφωνούν με τους νομικούς όρους που διέπουν την ανάρτηση υλικού στο Instagram. (https://www.instagram.com/about/legal/terms/before-january-19-2013/). Επίσης, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό αποδέχεστε την αναπαραγωγή και χρήση των φωτογραφιών ή/και των βίντεο σας από τους/τις διοργανωτές/τριες του διαγωνισμού.

-Επιτρέπεται η χρήση φίλτρων, που υπάρχουν διαθέσιμα στα apps ή στις φωτογραφικές μηχανές, ωστόσο ειδικά εφέ, φωτογραφίες ή/και βίντεο που έχουν παραχθεί σε υπολογιστή, καθώς και έντονη επεξεργασία φωτογραφιών ή/και βίντεο πρέπει να αποφεύγεται.

-Φωτογραφίες ή/και βίντεο που περιλαμβάνουν υβριστικά σχόλια ή εικόνες που προσβάλλουν την αιδώ ή προκαλούν αποστροφή θα αποκλείονται αυτόματα από το διαγωνισμό.

-Οι διοργανωτές/τριες δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια, άμεση ή έμμεση ζημία προκληθεί σε συμμετέχοντα/ουσα στο πλαίσια της συμμετοχής του/της στο διαγωνισμό.

-Η δωροεπιταγή των 100€ θα πρέπει να εξαργυρωθεί αποκλειστικά σε υλικά για τη δημιουργία ενός κήπου σε υπαίθριο χώρο ή/και σε κήπο, όπως: φυτά εσωτερικού χώρου, φυτά εξωτερικού χώρου, σπόροι, βολβοί, χώμα, γλάστρες, γκασπό, φτιάρια, τσουγκράνες, είδη προσωπικής προστασίας.

–Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) αποτελεί το φορέα διοργάνωσης του Διαγωνισμού. Συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα σας (όνομα, επώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας (e-mail, τηλέφωνο), φωτογραφία και προτάσεις) από εσάς και θα τα επεξεργαστούμε για τον σκοπό της διοργάνωσης του Διαγωνισμού και της επικοινωνίας μας στο πλαίσιο αυτού. Νομική βάση επεξεργασίας αποτελεί η εκτέλεση της άτυπης σύμβασης μεταξύ μας για τη συμμετοχή σας στο Διαγωνισμό.

Τα προσωπικά δεδομένα σας πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες διοργάνωσης του Διαγωνισμού και δε διαβιβάζονται ούτε κοινοποιούνται σε τρίτους πέραν του διοργανωτή.

Στο πλαίσιο αυτό, τα προσωπικά δεδομένα θα διατηρηθούν για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για το σκοπό για τον οποίο συλλέγονται, ήτοι για την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού, την απονομή των επάθλων, τις ορισθείσες από εσάς εκδηλώσεις των νικητών μετά την απονομή και τον απολογισμό της πενταετούς λειτουργίας του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που φιλοξενούνται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).  Έπειτα θα διαγραφούν.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με πλήρη συμμόρφωση στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR-2016/679/ΕΕ) και κάθε σχετική ρύθμιση του εθνικού δικαίου και έχουμε λάβει τα σχετικά κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας των προσωπικών σας δεδομένων.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με βάση τον ως άνω Κανονισμό έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, επικαιροποίησης, φορητότητας ή ακόμα και διαγραφής των ως άνω  προσωπικών δεδομένων σας. Επίσης, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα https://www.dpa.gr/.

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να αποστείλετε το αίτημά σας επικοινωνώντας με το διοργανωτή του Διαγωνισμού στο email: [email protected]. Θα απαντήσουμε σε συγκεκριμένο αίτημά σας μέσα σε χρονικό περιθώριο ενός μήνα από τη λήψη του, αφού σας ταυτοποιήσουμε ζητώντας σας κατάλληλα αποδεικτικά έγγραφα.

-Λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες/ουσες αποδέχονται τους παραπάνω όρους συμμετοχής.

                     Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.