Ακύρωση προσομοίωσης οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Athens EU Model 2020

Παρασκευή, 31 Ιανουάριος, 2020 | Eκδηλώσεις του Europe Direct ELIAMEPNEA

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με τον ιό COVID-19 και σύμφωνα με τις διαταγές της Ελληνικής Κυβέρνησης, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσουμε τη φετινή Προσομοίωση Οργάνων της ΕΕ “Athens EU Model” (11-14 Μαΐου 2020), την οποία συνδιοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής. Oι αιτούντες/ούσες θα ενημερωθούν και προσωπικά μέσω e-mail.

Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή, ωστόσο, θέτουμε ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία όλων.

#μένουμεσπίτι

Θέμα: Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία

Γλώσσα εργασίας: Αγγλικά

Ημερομηνία διεξαγωγής: 11-14 Μαΐου 2020

Διάρκεια: 4 ημέρες

Τόπος: Αιόλου 42-44, 105 60, Αθήνα (Μοναστηράκι)

Συμμετέχοντες: 70 τελειόφοιτοι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια διαφόρων επιστημονικών τομέων

 

Το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct που φιλοξενείται στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) ανακοινώνουν τη διοργάνωση προσομοίωσης  οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Athens EU Model 2020», η οποία θα πραγματοποιηθεί 11-14 Μαΐου 2020, στο κτήριο του Τμήματος, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αιόλου 42-44, Μοναστηράκι.

Το «Athens EU Model 2020» θα είναι μια τετραήμερη προσομοίωση δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου των Υπουργών (Συμβούλιο Περιβάλλοντος). Η προσομοίωση απευθύνεται σε 70 τελειόφοιτους προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια διαφόρων επιστημονικών τομέων. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν διάφορους ρόλους για να προωθήσουν τις θέσεις πολιτικής τους και να διαπραγματευτούν ως προς την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Οι ρόλοι που θα προσομοιωθούν θα είναι οι εξής:

-Ευρωπαίοι Επίτροποι

-Υπουργοί Περιβάλλοντος των κρατών-μελών

-Δημοσιογράφοι

-Εκπρόσωποι των Κομμάτων του Ευρωκοινοβουλίου

-Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Αρχής Περιβάλλοντος

-Εκπρόσωποι της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή

-Εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ΜΚΟ

-Εκπρόσωποι ΜΚΟ της βιομηχανίας καυσίμων

 

Εντός της θεματικής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει για  «Δίκαιη μετάβαση και χρηματοδότηση», ενώ το Συμβούλιο για μέτρα για την «Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Η γλώσσα διεξαγωγής της προσομοίωσης θα είναι η Αγγλική.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ κατ’ άτομο και καλύπτει τις τρεις προπαρασκευαστικές διαλέξεις που θα προηγηθούν της προσομοίωσης, τον φάκελο της προσομοίωσης, καθώς και γεύματα στα διαλείμματα.

Η φόρμα αίτησης συμμετοχής είναι διαθέσιμη εδώ.

Οι επιτυχείς αιτούντες/αιτούσες θα ενημερωθούν μέχρι τις 23 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν τον Οδηγό Μελέτης και σχετικό υλικό λίγο αργότερα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προπαρασκευαστικές διαλέξεις για τις θεσμικές διαδικασίες της ΕΕ, καθώς και για το υπό συζήτηση θέμα.

Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info-eeep@pspa.uoa.gr.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο «Athens EU Model 2020»!

 

Πηγή: eeep.pspa.uoa.gr

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.