Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Maroš Šefčovič στη Θεσσαλονίκη (17/5/2016)

Τρίτη, 17 Μάιος, 2016 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

sefcovicΟ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Maroš Šefčovič, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, πρόκειται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 17 Μαΐου 2106.

Ο κ. Šefčovič επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση του  Ελληνικού Ενεργειακού Φόρουμ και στη συνέχεια στην τελετή εγκαινίων για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού TAP (Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου) στο ελληνικό έδαφος, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα και αντιπροσωπειών υψηλού επιπέδου από τις χώρες που εμπλέκονται στο έργο (Αλβανία και Ιταλία), των λοιπών κρατών του Νοτίου Διαδρόμου και της Βουλγαρίας (17/5, ώρα 15.00, ξενοδοχείο «ΜΕΤ Hotel«, Θεσσαλονίκη).

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Πάνο Σκουρλέτη καθώς και με Υπουργούς χωρών που εμπλέκονται στην κατασκευή του Αγωγού ΤΑΡ.

Με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπροέδρου Šefčovič, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

«Στη διασταύρωση τριών ηπείρων, η Ελλάδα κατέχει θέση-κλειδί στην ολοκλήρωση της Ενεργειακής Ένωσης, μιας από τις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής Γιούνκερ, προς όφελος τόσο της χώρα μας όσο και όλης της Ευρώπης. O Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς βρίσκεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αναδεικνύοντας έτσι την σημασία του τομέα της ενέργειας για την Ελλάδα και την σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της χώρας. Η κατασκευή του αγωγού ΤΑΠ είναι ένα καίριο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και να ενισχυθεί η ανάπτυξη. Ευχή όλων είναι ότι τη σημερινή συμφωνία θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες και ευκαιρίες επενδύσεων».

Αναδημοσίευση δελτίου τύπου αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα

                   Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.