07/04/2009:Ενημέρωση υποψηφίων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Τρίτη, 7 Απρίλιος, 2009 | Εκδηλώσεις

Την Τρίτη 7 Απριλίου 2009 επισκέφθηκε το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ μία ομάδα μαθητών από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, που πρόκειται να συμμετάσχει στην 19η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 25 Οκτωβρίου 2009 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου, κος Γιάννης Εμμανουηλίδης, ο οποίος συζήτησε μαζί τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση και απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν, βοηθώντας τους έτσι να προετοιμαστούν καλύτερα τόσο για την επερχόμενη Εθνική Συνδιάσκεψη όσο και για τη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Οκτωβρίου. Μετά το τέλος της συζήτησης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να περιεργαστούν τα διάφορα έντυπα που διατίθενται στους επισκέπτες του κέντρου και να πάρουν μαζί τους όσα τους ενδιέφεραν.

Λίγα λόγια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που απευθύνεται σε μαθητές από όλη την Ευρώπη και σκοπό έχει να τους εξοικειώσει με τους θεσμούς και τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να τους δώσει την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και να εκφράσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους γι’ αυτά, αλλά και να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης και διαπολιτισμικού διαλόγου για τους νέους της Ευρώπης.

Εκτός από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώνονται κάθε χρόνο τρεις διεθνείς συνδιασκέψεις σε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. Οι 300 μαθητές, που συμμετέχουν σε κάθε μία από αυτές τις συνδιασκέψεις, χωρίζονται σε 15 διεθνείς ομάδες εργασίες και αναλαμβάνουν να προετοιμάσουν από κοινού ένα ψήφισμα πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα, που στη συνέχεια παρουσιάζεται και συζητείται στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Παράλληλα, πραγματοποιούνται ειδικά πρόγραμματα επιμόρφωσης για τους συνοδούς καθηγητές, καθώς και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Eurovillage ή το Euroconcert.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την  κεντρική ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου Νέων ή επικοινωνήστε με την ελληνική εθνική επιτροπή.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.