Υπογραφή της Σύμβασης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών από την ΕΕ

Πέμπτη, 15 Ιούνιος, 2017 | NEA

Η Επίτροπος Γιούροβα υπέγραψε στις 13 Ιουνίου, στο Στρασβούργο, την προσχώρηση της ΕΕ στη Σύμβαση για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjørn Jagland.

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η πιο ολοκληρωμένη διεθνής συνθήκη για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. Αναγνωρίζει ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και προβλέπει μέτρα που αποσκοπούν στην πρόληψη της βίας, στην προστασία των θυμάτων και στη δίωξη των δραστών. Κατόπιν προτάσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Συμβούλιο επικύρωσε την προσχώρηση της ΕΕ στη σύμβαση αυτή τον περασμένο Μάιο. Η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών αποτελεί μία από τις προτεραιότητες, για το 2017, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ξεκίνησε εκστρατεία προκειμένου να υποστηρίξει τις εθνικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα. Η εκστρατεία βασίζεται επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: #SayNoStopVAW.

Η κοινή δήλωση του πρώτου Αντιπροέδρου κ. Φρανς Τίμερμανς και της Επιτρόπου κ. Γιούροβα σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου, καθώς και ενημερωτικά δελτία σχετικά με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και με τις δράσεις της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Πηγή: ec.europa.eu

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.