Βίντεο: Wi-Fi για όλους

Πέμπτη, 28 Σεπτέμβριος, 2017 | Πολυμέσα

Ενώ το δωρεάν Wi-Fi διατίθεται όλο και περισσότερο σε δημόσιους χώρους σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ορισμένες απομακρυσμένες, αγροτικές περιοχές εξακολουθούν να παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις.

Το WiFi4EU επιδιώκει να δώσει σε περισσότερους Ευρωπαίους ελεύθερη πρόσβαση σε διαδίκτυο υψηλής ποιότητας. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη μέσω του WiFi4EU.

Οι ευρωβουλευτές ετοιμάζουν τις λεπτομέρειες, ώστε να δοθεί ασφαλής και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στις περιοχές που δεν διαθέτουν ασύρματη σύνδεση.

Όπως, αυτό το βίντεο EuroparlTV  εξηγεί, μια επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι δήμοι, για παράδειγμα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιχορήγηση και να την χρησιμοποιήσουν για να εγκαταστήσουν τα hotspot WiFi4EU σε δημόσιους χώρους όπως μουσεία, πάρκα, βιβλιοθήκες, σιδηροδρομικούς σταθμούς. Περίπου 6.000 έως 8.000 τοπικές κοινότητες αναμένεται να επωφεληθούν από αυτό το πιλοτικό έργο.

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.