«Τρείς Πόλεις – Μια ιστορία» (Μετρό Σύνταγμα 1-4/6/17)

Πέμπτη, 1 Ιούνιος, 2017 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Από τις 1 έως 4 Ιουνίου το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού (ΜΘΝ) του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Βοιωτίας και η A.μ.κ.E. «Αρχείο Ιωάννη Ε. Σταμούλη» με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνουν επετειακή έκθεση με τίτλο «Τρεις πόλεις – Μία ιστορία» η οποία θα παρουσιαστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Σταθμό Μετρό «Σύνταγμα».  Στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν την 1 Ιουνίου, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Καρβούνης, θα απευθύνει χαιρετισμό.

Ημερομηνία:
01/06/2017 – 13:00

Παράλληλα με την έκθεση στην Αθήνα, θα υπάρχουν παρόμοιες εκθέσεις στο Κέντρου Μνήμης του Oradour-sur-Glane στη Γαλλίας με τίτλο «Souviens-toi…» καθώς και στο Μουσείο της πόλης του Lidice, στην Τσεχία με τίτλο «Lidice Tragedy».

Η έκθεση θα περιλαμβάνει, κατά κύριο λόγο, τεκμήρια από τα αρχεία των τριών μουσείων, συγκλονιστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη ναζιστική θηριωδία που έπληξε, 10 Ιουνίου και τις τρείς αυτές ευρωπαϊκές πόλεις, στεγασμένα σε τρεις ξεχωριστές και καλαίσθητες  κατασκευές (μία για κάθε μαρτυρική πόλη). Θα περιλαμβάνει επίσης εποπτικά μέσα, έντυπα κείμενα και ψηφιακές εφαρμογές που αφηγούνται την τραγική ιστορία που συνδέει τις τύχες των τριών μαρτυρικών τόπων. Το σύνολο των εκθεμάτων, θα μεταφερθεί, αμέσως μετά, στο Δίστομο όπου θα επανεκτεθούν μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2017, ημέρα ολοκλήρωσης των τοπικών επετειακών εκδηλώσεων.

Το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της Πόλης του Διστόμου αποτελεί, από μακρού, ένα μοναδικό πόλο μνήμης για τη Στερεά Ελλάδα, έναν «προσκυνηματικό τόπο» για τους Ευρωπαίους πολίτες και τους πολίτες όλου του κόσμου. Το αφήγημα του μουσείου, μέσα από τις μνήμες των τραγικών γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του κοινού μας πρόσφατου παρελθόντος, καλλιεργεί το έδαφος για την ειρηνική συμβίωση, την αλληλοκατανόηση και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Πρόγραμμα

Πηγή: ec.europa.eu

Τελευταία Νέα από europa.eu
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.