Συμμετοχή στο Thinkathon 2020

Πέμπτη, 9 Ιούλιος, 2020 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσειςΕκπαίδευση

Photo by NASA on Unsplash

Θέλετε να διαμορφώσετε το ψηφιακό μέλλον χωρίς αποκλεισμούς μας στηρίζοντας τις τεχνικές εξελίξεις; Βεβαιωθείτε ότι ακούγεται η φωνή σας στο 24ωρο έργο Thinkathon που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχετε μια μοναδική ευκαιρία να επηρεάσετε τις πολιτικές για να επιτύχετε μια ψηφιακή κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Συνδεθείτε με νέους ανθρώπους από την Ευρώπη και τον Καναδά σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και μοιραστείτε τις απόψεις σας για το πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε τη μελλοντική μας κοινωνία σε ένα σύγχρονο ψηφιακό πλαίσιο! Δίκτυο, ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και επιρροή θεμάτων που είναι σημαντικά για εσάς και τον κόσμο!
Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να κερδίσετε ένα ταξίδι στη Φρανκφούρτη για να παρουσιάσετε τα αποτελέσματα αυτού του έργου.

Πως δουλεύει:
Καθ ‘όλη τη διάρκεια των έξι 24 ωρών Thinkathons σε 12 διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ευρώπη και τον Καναδά, οι συμμετέχοντες στο Διαδίκτυο και στο Διαδίκτυο θα συνεργαστούν για να διαμορφώσουν την κοινωνία τους, αξιοποιώντας διαφορετικά θέματα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών ομάδων εργασίας, καθεμία από τις οποίες θα επικεντρωθεί σε μια διαφορετική αποστολή κατά τη διάρκεια του Thinkathon.
Ένας ειδικός θα καθοδηγήσει την ομάδα εργασίας στον επιλεγμένο τομέα, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.
Στο τέλος του Thinkathon, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και να κερδίσουν πολλά βραβεία.

Κάθε 24ωρο Thinkathon πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε δύο πόλεις, μία στον Καναδά και μία στην Ευρώπη και θα επικεντρωθεί σε ένα από τα έξι θέματα που συνδέονται με μια ψηφιακή κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς:

4-5 Οκτωβρίου 2019: Montreal / Brussels Citizenship 4.0 – Προθεσμία εγγραφής στις 2 Οκτωβρίου 2019.
29-30 Νοεμβρίου 2019: Κοινωνικές σχέσεις Έντμοντον / Μιλάνο – Προθεσμία εγγραφής στις 27 Νοεμβρίου 2019.
8-12 Ιουνίου 2020: Βανκούβερ / Μαδρίτη Smart & Fast Expanding Cities – Προθεσμία εγγραφής στις 3 Ιουνίου 2020.
Χάλιφαξ / Ταλίν
25-26 Σεπτεμβρίου 2020: Εκπαίδευση στην Οτάβα / Αθήνα – Προθεσμία εγγραφής στις 23 Σεπτεμβρίου 2020.
16-17 Οκτωβρίου 2020: Τορόντο / Φρανκφούρτη Πολιτισμός & Ψυχαγωγία – Προθεσμία εγγραφής στις 14 Οκτωβρίου 2020.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να
– περάστουν 24 ώρες σε μια δύσκολη και συναρπαστική διεθνή εργασιακή ατμόσφαιρα
– μάθουν βέλτιστες πρακτικές και δείτε πώς το έργο σας θα επηρεάσει την πολιτική
– να γνωρίσουν αφοσιωμένους ανθρώπους και να δημιουργήσετε ένα δίκτυο στην Ευρώπη και τον Καναδά
– έχουν την ευκαιρία να επιλεγούν για να εκπροσωπήσουν το έργο τους στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του τελικού Thinkathon στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, τον Οκτώβριο του 2020 (περιλαμβάνονται τα έξοδα ταξιδιού και η διαμονή).

Επιλέξιμοι αιτούντες
– άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών ·
– ζουν ως μόνιμοι κάτοικοι ή πολίτες είτε στην Ευρώπη είτε στον Καναδά · και
– εγγραφή online στο Thinkathon

Πώς να συμμετάσχετε
Για να συμμετάσχουν επιτόπου οι συμμετέχοντες πρέπει να εγγραφούν και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής. Με βάση τις απαντήσεις και το κίνητρό τους να λάβουν μέρος, το ιστορικό και την πρόθεσή τους θα επιλεγούν ως ένας από τους 50 συμμετέχοντες είτε στον Καναδά είτε στην Ευρώπη. Εάν δεν έχουν επιλεγεί, μπορούν να συμμετέχουν στο Διαδίκτυο.

Διαδικτυακοί συμμετέχοντες
Οι συμμετέχοντες στο Διαδίκτυο θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα της ομάδας εργασίας και να υποβάλουν σχόλια, πληροφορίες και ιδέες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Για να συμβαδίσουν με τη συζήτηση μεταξύ των ηπείρων, θα μπορούν να συμμετέχουν στις συνεδρίες ζωντανής ροής. Για να συμμετάσχετε στο Διαδίκτυο οι συμμετέχοντες πρέπει να εγγραφούν και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής.

Βραβεία
Οι νικητές θα απονεμηθούν με τα ακόλουθα βραβεία
– Μεταφορά, διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις) και εννέα (9) βασικά γεύματα προς και κατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης στη Φρανκφούρτη, Γερμανία για συνολικά 10 (5 στην Ευρώπη και 5 στον Καναδά) Συμμετέχοντες καθώς και 2 (1 από την Ευρώπη και 1 από Καναδάς) διαδικτυακοί συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες στο τελευταίο Thinkathon στο Τορόντο / Φρανκφούρτη θα λάβουν ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Μεταφορά, διαμονή (τρεις νύχτες) και εννέα (9) βασικά γεύματα.
– Τρεις (3) διαφορετικές τοπικές επαγγελματικές εμπειρίες ανά Thinkathon στην Ευρώπη και στον Καναδά, συνολικά έξι (6). Τρεις συμμετέχοντες στην Ευρώπη θα είναι επιλέξιμοι για επαγγελματική εμπειρία στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή πόλη όπου πραγματοποιείται το Thinkathon, τρεις συμμετέχοντες στον Καναδά θα είναι επιλέξιμοι για επαγγελματική εμπειρία στην αντίστοιχη καναδική πόλη. Αυτό θα καθοριστεί περαιτέρω σε ατομική βάση πιο κοντά σε κάθε Thinkathon και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα επαγγελματικών εμπειριών.
– Κάθε συμμετέχων θα λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής και δώρα.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πηγή: eurodesk.eu

Photo byNASA on Unsplash

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.