Στηρίζοντας το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής – Τέταρτη Διάσκεψη των Βρυξελλών, 30 Ιουνίου 2020

Δευτέρα, 29 Ιούνιος, 2020 | Eκδηλώσεις στην ΕΕNEAΕκδηλώσεις

Photo by Talha Nair on UnsplashΚυριότερα σημεία της ημερήσιας διάταξης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη θα συμπροεδρεύσουν στην τέταρτη Διάσκεψη των Βρυξελλών με θέμα «Στηρίζοντας το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2020. Δεδομένων των αναγκαίων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, η Διάσκεψη θα διεξαχθεί χωρίς τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Η σύγκρουση στη Συρία συνεχίζεται για δέκατη χρονιά, και η κατάσταση τόσο στη χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη: η δεινή ανθρωπιστική κατάσταση, με εκατομμύρια Σύριους που έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό και έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις γειτονικές χώρες της Συρίας, επιδεινώνεται τώρα ακόμη περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Στο πλαίσιο αυτό, η τέταρτη Διάσκεψη των Βρυξελλών («Βρυξέλλες IV») θα δώσει την ευκαιρία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεργαστούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης,

την παροχή αδιάλειπτης στήριξης στις προσπάθειες του ΟΗΕ για συνολική πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση,την κινητοποίηση της αναγκαίας χρηματοδοτικής στήριξης για τη Συρία και τις γειτονικές χώρες που φιλοξενούν Σύριους πρόσφυγες, παράλληλα με τη συνέχιση και την εμβάθυνση του διαλόγου μας με την κοινωνία των πολιτών.

Η Διάσκεψη θα προβάλει επίσης τη σημασία της αλληλεγγύης που έχουν επιδείξει οι χώρες και κοινότητες υποδοχής στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία, καθώς και άλλες χώρες υποδοχής στην ευρύτερη περιοχή, όπως η Αίγυπτος και το Ιράκ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Πρόγραμμα

Η υπουργική σύνοδος της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου και θα μεταδοθεί μέσω του διαδικτύου. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται ήδη από την εβδομάδα που προηγείται της Διάσκεψης.

«Ημέρες Διαλόγου»

Οι «Ημέρες Διαλόγου» θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Ιουνίου και θα μεταδοθούν μέσω του διαδικτύου. Η εκδήλωση θα φέρει σε επαφή την κοινωνία των πολιτών, ΜΚΟ, διεθνείς οργανισμούς, χώρες υποδοχής προσφύγων, την ΕΕ και την κοινότητα των Ηνωμένων Εθνών.

Ελέγξτε τους συνδέσμους στο παρακάτω χρονολόγιο για τη μετάδοση σε συνεχή ροή και τις ερωτήσεις από το κοινό.

Ερωτήσεις από το κοινό

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να θέσει στους ομιλητές γραπτές ερωτήσεις που θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων. Παρακαλείστε να διευκρινίσετε σε ποιόν ομιλητή απευθύνεται η ερώτησή σας.

Πριν από τη συζήτηση, οι ερωτήσεις μπορούν να τεθούν στα αραβικά, τα αγγλικά ή τα τουρκικά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα ληφθούν υπόψη μόνο γραπτές ερωτήσεις στα αγγλικά.

Σας παρακαλούμε να αναφέρετε στην ερώτησή σας το όνομα της οργάνωσης που τυχόν εκπροσωπείτε.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο περιθώριο της τέταρτης Διάσκεψης των Βρυξελλών αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις τις οποίες δρομολογούν και διοργανώνουν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, συμμετέχουσες χώρες και διεθνείς οργανισμοί.

-Επισκόπηση των παράλληλων εκδηλώσεων

Η έκθεση Voices from Syria and the Region είναι μία εικονική έκθεση στην οποία παρουσιάζονται φωτογραφίες και βίντεο Συρίων, Ιορδανών, Λιβανέζων και Ιρακινών, η ζωή των οποίων ανεστάλη λόγω του πολέμου στη Συρία.

Η σελίδα αυτή θα ενημερώνεται τακτικά σχετικά με το πρόγραμμα της Διάσκεψης και των παράλληλων εκδηλώσεων.

Εργάζεστε σε φορέα που σχεδιάζει να διοργανώσει διαδικτυακή εκδήλωση η οποία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις της τέταρτης Διάσκεψης των Βρυξελλών; Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:

-Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επικοινωνίας: BRUSSELS-SYRIA-CONFERENCE@eeas.europa.eu

 

Πηγήconsilium.europa.eu/el

Photo by Talha Nair on Unsplash

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.