Σεμινάριο για δημοσιογράφους των κρατών μελών της Ευρωζώνης, Αθήνα 6-9/2/2018

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος, 2018 | NEA

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (DG ECFIN), διοργάνωσαν τριήμερο σεμινάριο (7-9/2) στην Αθήνα  για 25 δημοσιογράφους από τις χώρες της Ευρωζώνης. Βασική επιδίωξη ήταν να ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι για την εξέλιξη του οικονομικού προγράμματος της χώρας καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της οικονομίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Επίτροπο αρμόδιο για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία κ. Pierre Moscovici, καθώς και από τον Επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό πρόγραμμα κ. Declan Costello. Κατά διάρκεια της επίσκεψής τους συναντήθηκαν μεταξύ άλλων με τον Πρωθυπουργό κ.  Αλέξη Τσίπρα, τους Υπουργούς της κυβέρνησης κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, κα. Όλγα Γεροβασίλη, κ. Γιώργο Χουλιαράκη, κα. Έφη Αχτσιόγλου, κα. Ράνια Αντωνοπούλου και κα. Θεανώ Φωτίου. Επίσης, πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με το μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην Υπουργό κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Τέλος, στους ομιλητές του σεμιναρίου περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι του τραπεζικού τομέα, του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου, Think tanks και ανεξάρτητες αρχές δίνοντας έτσι στους  συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους πραγματικούς διαχειριστές της οικονομικής πραγματικότητας στην Ελλάδα αλλά και να έλθουν σε επαφή με τις πρωτογενείς πηγές ενημέρωσης.

Πηγή: ec.europa.eu

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.