Ψηφιοποίηση της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας: Φόρουμ Ενδιαφερομένων Φορέων, 31/1-1/2/2017

Πέμπτη, 19 Ιανουάριος, 2017 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

industry_fixΤο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν το πρώτο Φόρουμ Ενδιαφερομένων Φορέων (Stakeholder Forum) στο πλαίσιο της υλοποίησης της πρωτοβουλίας «Ψηφιοποίηση της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας».Το πρώτο Φόρουμ Ενδιαφερομένων Φορέων θα πραγματοποιηθεί στις 31.01.2017 και 01.02.2017 στο Grand Hall – Kokereiallee, στο Έσεν της Γερμανίας.

Το Φόρουμ Ενδιαφερομένων Φορέων -ετήσια δημόσια εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τα κράτη μέλη- είναι η σημαντικότερη ευρωπαϊκή διάσκεψη για την επαφή, τη διασύνδεση και τη διαβούλευση με ενδιαφερόμενα μέρη από ολόκληρη την ψηφιακή αλυσίδα. Αποτελεί ουσιώδες μέρος του πλαισίου συντονισμού ανάμεσα στις διάφορες δράσεις για την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας σε εθνικό, περιφερειακό και επίπεδο και επίπεδο ΕΕ, γνωστού ως «Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Εθνικών Πρωτοβουλιών». Ο Γερμανός Υφυπουργός κ. Matthias Machnig, ο Επίτροπος κ. Γκίντερ Έτινγκερ και ο Μαλτέζος Υπουργός Οικονομίας κ. Christian Cardona θα εκφωνήσουν εναρκτήριες ομιλίες.

Την πρώτη ημέρα, συζητήσεις προσανατολισμού υψηλού επιπέδου θα αναδείξουν διάφορες πτυχές της ψηφιοποίησης της βιομηχανίας και της Βιομηχανίας 4.0, ενώ η δεύτερη ημέρα θα εστιαστεί στις εθνικές πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας και της Βιομηχανίας 4.0· θα περιλαμβάνει εργαστήρια πάνω στους κόμβους ψηφιακής καινοτομίας, στις ψηφιακές βιομηχανικές πλατφόρμες, στην προτυποποίηση, στις δεξιότητες για την ψηφιακή εποχή, στην ασφάλεια των Τεχνολογιών Πληροφορίας και στις ρυθμιστικές προκλήσεις.

Ο σχετικός εκθεσιακός χώρος θα προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω πληροφόρησης για τις εθνικές και τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, και θα προβάλλει επιτυχημένα παραδείγματα χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών. Η διάσκεψη θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις ΜΜΕ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Πληροφορίες εγγραφών εδώ

#DEIforum #DigitiseEU

Πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.