Ψηφιακή Αφήγηση σε Εποχές Κρίσης-Covid-19 και Ελλάδα

Tο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (European Communication Institute – ECI) με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου, συνδιοργανώνουν πρωτοβουλία με θέμα την «Ψηφιακή Αφήγηση σε Εποχές Κρίσης».

Η δράση κορυφώνεται στις 24 Μαΐου

-με δημοσίευση του Αποθετηρίου (επισκεφθείτε τον σύνδεσμο εδώ)

-με την καταγραφή της συζήτησης και των παρουσιάσεων των εργασιών που θα είναι διαθέσιμη στον παραπάνω σύνδεσμο, Δευτέρα 25.5 στις 16:00.

Το υλικό αυτό θα εμπλουτίζεται και θα είναι διαθέσιμο σε όλους, ειδικώς σε σχολές Επικοινωνίας, Περιεχομένου και Δημοσιογραφίας, ή σε όποιους θέλουν να εντάξουν σχετικό μάθημα Ψηφιακής Αφήγησης (Digital Narration) στο ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα.

Δύο ομάδες καλούνται να συν-δημιουργήσουν διδακτικό υλικό σε μορφή Ιστοσελίδας.

Μια αποτελούμενη από φοιτητές που εξετάζουν την συμβολή Αφηγητών όπως ο Όμηρος, ο Λευκάδιος Χερν, ο Leo Burnett και ο Τρούμαν Καπότε, ενώ η αντίστοιχη των Διδασκόντων και των επαγγελματιών της οπτικοακουστικής / ψηφιακής επικοινωνίας, συσχετίζουν τη ψηφιακή αφήγηση με την τρέχουσα συγκυρία στην Ελλάδα.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ.

H πρωτοβουλία εντάσσεται στις κοινές δράσεις του Γραφείου και του Ινστιτούτου στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που προάγουν τον Εγγραμματισμό του Πολίτη (Citizen Literacy), με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων και διεπιστημονικών γνώσεων για μια κοινωνία ενεργή και καταρτισμένη ως προς τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της νέας εποχής.

Πηγή: europarl.europa.eu

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.