Προσεχώς στο Στρασβούργο: από την Τουρκία στη φορολογική διαφάνεια

Παρασκευή, 30 Ιούνιος, 2017 | Πολυμέσα

Προσεχώς στην ολομέλεια στο Στρασβούργο: Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν για την Τουρκία, τη φορολογική διαφάνεια για τις πολυεθνικές εταιρείες, την επισφαλή απασχόληση, τις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας και την πρώτη συμφωνία ΕΕ-Κούβας.

Θα εφαρμόσει ο Ερντογάν συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία; Εάν το κάνει, το Κοινοβούλιο μπορεί να ζητήσει την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Οφείλουν οι πολυεθνικές να δημοσιεύουν τα κέρδη και τις φορολογικές τους υποχρεώσεις; Αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας στον απόηχο του σκανδάλου «Luxleaks» και των εγγράφων του Παναμά.

Επισφαλείς εργαζόμενοι καλύπτουν ανάγκες μόνιμης απασχόλησης, αλλά δεν έχουν πλήρη δικαιώματα. Οι ευρωβουλευτές ζητούν μέτρα για την προστασία των πλέον ευάλωτων. Μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία: οι νομοθέτες εξετάζουν έναν νέο ευρωπαϊκό κώδικα δεοντολογίας για ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας. Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν την πρώτη διμερή συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Κούβας. Θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερο εμπόριο, διάλογο και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στην Κούβα.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.