Προσεχώς στις Βρυξέλλες: Από τη σπατάλη τροφίμων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες έως τους γάμους ανηλίκων

Δευτέρα, 10 Απρίλιος, 2017 | Πολυμέσα

Ένα ευρύ φάσμα θεμάτων βρίσκεται στην ατζέντα της εβδομάδας που ακολουθεί: διαχείριση αδιάθετων τροφίμων, πολιτική επιστροφής μεταναστών, προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, γυναίκες στις μεταφορές και γάμοι ανηλίκων.

Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη 88 εκατομμυρίων τόνων τροφίμων το χρόνο; Το Κοινοβούλιο θα εξετάσει τρόπους για τη διαχείριση των αδιάθετων τροφίμων και την παρότρυνση των επιχειρήσεων τροφίμων για τη δωρεά τους. Τα τελευταία χρόνια, η ΕΕ έπρεπε να εξετάσει και να σκληρύνει την πολιτική της για τους επαναπατριζόμενους μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για διαμονή στην Ευρώπη. Ένα νέο σχέδιο δράσης θα τεθεί υπό συζήτηση. Πρέπει να προστατεύονται καλύτερα οι συζητήσεις σας στο WhatsApp, το Facebook και το Skype; Οι ευρωβουλευτές θα εμβαθύνουν στις πολυάριθμες πλευρές της ηλεκτρονικής ιδιωτικότητας. Είτε πρόκειται για αεροπλάνο, πλοίο, τρένο, είτε για λεωφορείο, κατά πάσα πιθανότητα, ένας άνδρας βρίσκεται στη θέση του οδηγού. Μια συνεδρίαση θα διερευνήσει ευκαιρίες για τις γυναίκες και το πώς μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για ειδικευμένο προσωπικό. Ένα στα τρία κορίτσια κάτω των 18 ετών εξαναγκάζεται σε γάμο στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ευρωβουλευτές και ειδικοί θα συζητήσουν αυτό το εκτενές πρόβλημα.

 

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.