Προσεχώς στις Βρυξέλλες: από ένα καινούριο μουσείο μέχρι την οικονομία του διαμοιρασμού

Τετάρτη, 3 Μάιος, 2017 | Πολυμέσα

Ο Οίκος Ευρωπαϊκής Ιστορίας ανοίγει τις πόρτες του την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να συζητήσουν τη μαύρη λίστα των χωρών που ενδέχεται να διευκολύνουν τη νομιμοποίηση εγκληματικών εσόδων, την εφαρμογή ρυθμιστικών κανόνων για τις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας και πολλά περισσότερα κατά τις συνεδριάσεις των επιτροπών.

Οι νομοθέτες της ΕΕ θα εξετάσουν για μια ακόμα φορά μια «μαύρη» λίστα χωρών που ενδέχεται να διευκολύνουν τη νομιμοποίηση εγκληματικών εσόδων: Ισχυρίζονται πως η τρέχουσα λίστα είναι πολύ μικρή, και θα πρέπει να προστεθούν φορολογικοί παράδεισοι όπως ο Παναμάς.

Τα κράτη απευθύνονται όλο και περισσότερο σε ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να αντιμετωπίσουν ζητήματα ένοπλων διενέξεων και ασφάλειας. Οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν τρόπους ενίσχυσης της επίβλεψης και της απόδοσης ευθυνών προς όλους τους εμπλεκόμενους.

Με τη στήριξη του Κοινοβουλίου, το πρώτο πολύγλωσσο μουσείο του κόσμου με θέμα τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης θα ανοίξει τις πόρτες του την επόμενη εβδομάδα. Το μουσείο των Βρυξελλών θα φωτίσει τον ταραχώδη 20ό αιώνα.

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τη συνεργατική οικονομία εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι ακολουθεί τους κανόνες; Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τρόπους για να θέσουν ρυθμιστικούς κανόνες σε πλατφόρμες όπως το Airbnb και το Uber ενόψει μιας ψηφοφορίας από την ολομέλεια στα μέσα του Μαΐου.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.