Προσεχώς: προϋπολογισμός του 2018, μολυσμένα αυγά, καρκίνος στο χώρο εργασίας και πολλά περισσότερα

Τετάρτη, 30 Αύγουστος, 2017 | Πολυμέσα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει έναν αριθμό σημαντικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων του προϋπολογισμού για το 2018, του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, του κράτους δικαίου στην Πολωνία, του σκανδάλου των μολυσμένων αυγών και της προστασίας των εργαζομένων από καρκινογόνα στο χώρο εργασίας.

Δείτε το βίντεο εδώ

Απομαγνητοφώνηση:

Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν τον προϋπολογισμό του 2018 αναφορικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ και τις νέες προκλήσεις.Υπάρχουν σχέδια για τη διοχέτευση περισσότερων χρημάτων στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Σεισμοί μεγάλου μεγέθους κατέστρεψαν περιοχές της Ιταλίας. Το Κοινοβούλιο ψηφίζει την κινητοποίηση κεφαλαίων για την ανάκαμψη των ιταλικών περιοχών.

Η Επιτροπή ενημερώνει το Κοινοβούλιο για το πρόσφατο σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά εξαιτίας της παράνομης χρήσης τοξικών εντομοκτόνων.

Ο επίτροπος Φρανς Τίμερμανς και ευρωβουλευτές προβαίνουν σε απολογισμό της δικαστικής ανεξαρτησίας στην Πολωνία. Η ΕΕ απείλησε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, εάν δεν προστατευτεί το κράτος δικαίου.

Ο επαγγελματικός καρκίνος αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία θανάτων που συνδέονται με την εργασία. Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν για την καλύτερη προστασία των εργαζομένων από την έκθεση σε καρκινογόνα στο χώρο εργασίας.