Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ταμείου Εκπαίδευσης Ρομά

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ταμείου Εκπαίδευσης Ρομά (REF / SP) ανακοινώνει το ετήσιο Διεθνές Πρόγραμμα Μελετητών Ρομά (RISP). Η υποτροφία βασίζεται στην αξία και απονέμεται για ένα ακαδημαϊκό έτος με δυνατότητα ανανέωσης εάν ο μελετητής συνεχίσει να πληροί τις απαιτήσεις του Προγράμματος.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μερική υποστήριξη σε φοιτητές Ρομά που παρακολουθούν εκπαίδευση Bachelor, Master, Doctorate ή Postdoctoral εκτός της χώρας καταγωγής τους ή της χώρας διαμονής τους.
Στόχος της υποτροφίας είναι η προώθηση της ακαδημαϊκής κινητικότητας των μαθητών Ρομά και η υποστήριξη της ακαδημαϊκής τους ένταξης διεθνώς.

Οι υποψήφιοι πρέπει:
-είναι κυρίως Ρομά, πρόθυμοι να εμφανίζονται δημόσια ως Ρομά
– να είναι πολίτες μιας από τις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Κοσσυφοπέδιο, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία και Ουκρανία ·
– έχουν γίνει ή θα γίνουν δεκτοί σε αναγνωρισμένο από το κράτος πανεπιστήμιο στη χώρα διαφορετική από τη χώρα καταγωγής του ως φοιτητές πλήρους φοίτησης στο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ·
– να συνεχίσουν τις σπουδές τους για να σπουδάσουν πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή μεταδιδακτορικό εκτός της χώρας καταγωγής τους ή της χώρας διαμονής τους.

Προκειμένου να εξεταστούν για επιχορήγηση, οι αιτούντες πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας που αναφέρονται εδώ.

Χορήγηση για την υποτροφία 
Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ταμείου Εκπαίδευσης Ρομά (REF SP) δεν εγγυάται ότι το ποσό της υποτροφίας θα καλύπτει μερική ή πλήρη εκπαίδευση για έναν επιλεγμένο δικαιούχο.
Το ποσό της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει έως και 9.050 EUR / ανά ακαδημαϊκό έτος.

Προθεσμίες:
– εφαρμογή πρώτου σταδίου: 25 Ιουλίου 2020.
– εφαρμογή δεύτερου σταδίου: Φθινόπωρο 2020.

Μάθετε περισσότερα εδώ. 

Πηγή: eurodesk.eu 

Photo byAaron Burden on Unsplash

 

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.