Πρακτικός Οδηγός για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία

Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος, 2017 | ΕκδόσειςΠολιτικές της ΕΕ

Τα καλά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια είναι εύλογα και αυτονόητα.

 

 

Είτε είστε επικεφαλής πολυεθνικής επιχείρησης είτε είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, τόσο τα λιγότερα εργατικά ατυχήματα όσο και οι λιγότερες επαγγελματικές ασθένειες μεταφράζονται άμεσα σε καλύτερα αποτελέσματα για την εταιρεία σας. Οι υγιείς και ασφαλείς χώροι εργασίας αυξάνουν τα κίνητρα και την αφοσίωση του προσωπικού. Επιπλέον, ένα καλό επίπεδο υγείας και ασφάλειας αποτελεί πολύτιμο επαγγελματικό πλεονέκτημα για την εταιρεία σας, που μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε νέα ταλέντα, πελάτες και επενδυτές.

Μέσω της πρόσφατης αξιολόγησης της νομοθεσίας της ΕΕ για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία διδαχτήκαμε ότι η εφαρμογή του νόμου, δυστυχώς, δεν λειτουργεί πάντα στην πράξη. Πολύ περισσότερα ατυχήματα και ασθένειες θα μπορούσαν να αποφευχθούν σε ευρωπαϊκές εταιρείες. Μόνο το 2013 τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ημέρες εργασίας χάθηκαν λόγω εργατικών ατυχημάτων και προβλημάτων υγείας που συνδέονται με την εργασία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε έναν πρακτικό οδηγό, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τους εργοδότες, να διαχειριστούν επιτυχώς τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην εργασία.

Εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε σχετικό αντίτυπο, επικοινωνήστε μαζί μας  στο Europe Direct Εliamep

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.