Πραγματοποιήθηκε το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στην Πελοπόννησο

Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος, 2016 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

sinedrioΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Διευρυμένου Περιφερειακού Συνεδρίου στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη, το οποίο διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στις 09 και 10 Δεκεμβρίου 2016 αντίστοιχα, με θέμα : Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία-Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (EDICs) και της Ομάδας Ευρώπης (Team Europe) στην Καλαμάτα, με τον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Άρη Περουλάκη.

Την Παρασκευή το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το δημοσιογραφικό σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Αντωνακόπουλο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΚ στην Ελλάδα κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τύπου και ΜΜΕ της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα κα. Κλημεντίνη Διακομανώλη και ο κ. Πέτρος Άγγος, ειδικός στα κοινωνικά δίκτυα, συνεργάτης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των δημοσιογράφων της περιφέρειας για τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να μπορέσουν να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην κάλυψη ευρωπαϊκών θεμάτων.

Την Παρασκευή το απόγευμα, παρουσία πολλών πολιτών, το συνέδριο επικεντρώθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται από την ΕΕ. Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας. Ακολούθως έγιναν παρουσιάσεις από τους κκ. Άρη Περουλάκη, Νίκο Σέργη, Εκπροσώπο της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομίας, και  Γεώργιο Γιακουμάκη, Υπεύθυνο Έργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Μεγάλη ανταπόκριση είχε η ομιλία του κ. Σταύρου Μπένου, πρώην υπουργού και πρώην Δημάρχου Καλαμάτας, και νυν Προέδρου του Σωματείου «Διάζωμα». Ο κ. Μπένος παρουσίασε το φιλόδοξο και εξόχως αξιέπαινο σχέδιο του «Διάζωμα» για ανάδειξη και εκμετάλλευση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Χαιρετισμός έγινε επίσης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη καθώς και ομιλία από την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Με την ίδια δομή συνεχίστηκε το Συνέδριο και στις 10 Δεκεμβρίου στη Σπάρτη  όπου έλαβαν μέρος ως ομιλητές για δεύτερη μέρα ο ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο κ. Αργύρης Περουλάκης και ο κ. Νίκος Σέργης. Χαιρετισμοί έγιναν από την Αντιπεριφερειάρχη κα. Αδαμαντία Τζανετέα και τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη. Ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος συντόνισε την συζήτηση η οποία ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ερωτήσεις του κοινού.

Το διήμερο συνέδριο στην Καλαμάτα και την Σπάρτη συνεχίζει μια παράδοση που ξεκίνησε το 2006, η οποία αποσκοπεί στο να φέρει τα δυο όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κοντά στους Έλληνες πολίτες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και κοινωνικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα.

 

Πηγή: www.europarl.gr

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.