Παλαιστίνη: Παράταση της αστυνομικής αποστολής της ΕΕ και της αποστολής συνοριακής συνδρομής της ΕΕ για 12 μήνες

Τετάρτη, 3 Ιούλιος, 2019 | NEA

Το Συμβούλιο παρέτεινε την εντολή του Γραφείου συντονισμού της ΕΕ για την υποστήριξη της παλαιστινιακής αστυνομίας (EUPOL COPPS) και την εντολή της αποστολής συνοριακής συνδρομής της ΕΕ για το σημείο διέλευσης της Ράφα (EUBAM Rafah), έως τις 30 Ιουνίου 2020. Οι εν λόγω αποστολές εντάσσονται στις ευρύτερες προσπάθειες της ΕΕ να υποστηριχθεί η ανάπτυξη παλαιστινιακών κρατικών δομών, στο πλαίσιο των εργασιών με στόχο τη συνολική επίλυση της ισραηλοπαλαιστινιακής διένεξης, βάσει μιας λύσης δύο κρατών.

Η EUPOL COPPS θα συνεχίσει να επικουρεί την Παλαιστινιακή Αρχή στην οικοδόμηση των θεσμών ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους στους τομείς της αστυνόμευσης και της ποινικής δικαιοσύνης με βάση την εμπειρία και τη συνεργασία της με την Παλαιστινιακή Αρχή από τον Ιανουάριο του 2006. Με τη συμβολή της στη μεταρρύθμιση των τομέων της ασφάλειας και της δικαιοσύνης, η αποστολή στηρίζει προσπάθειες με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας του παλαιστινιακού πληθυσμού και την ενίσχυση του κράτους δικαίου.

Για τις δραστηριότητες της αποστολής από την 1η Ιουλίου 2019 έως τις 30 Ιουνίου 2020 διατέθηκαν 12,43 εκατ. ευρώ.

Το Συμβούλιο παρέτεινε επίσης την εντολή της EUBAM Rafah έως τις 30 Ιουνίου 2020. Η αποστολή έχει λάβει εντολή να παρίσταται ως τρίτο μέρος στο σημείο διέλευσης της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να συμβάλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ της κυβέρνησης του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, μεταξύ άλλων ενισχύοντας τις παλαιστινιακές ικανότητες ως προς όλες τις πτυχές διαχείρισης των συνόρων που σχετίζονται με το σημείο διέλευσης της Ράφα. Η αποστολή είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να αναπτυχθεί εκ νέου στο σημείο διέλευσης της Ράφα, μόλις το επιτρέψει η πολιτική κατάσταση και οι συνθήκες ασφαλείας. Εν τω μεταξύ, η EUBAM Rafah θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια στην παλαιστινιακή γενική διοίκηση για τα σύνορα και τα σημεία διέλευσης (GABC) στην ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων. Ο προϋπολογισμός της αποστολής για την περίοδο από την 1η Ιουλίου 2019 έως τις 30 Ιουνίου 2020 ανέρχεται σε 2,15 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: consilium.europa

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.