Νέοι από την Πελοπόννησο εκφράζουν την άποψή τους για το μέλλον της Ευρώπης

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος, 2016 | NEA

eoke_logo_press_releaseΜαθητές από το Λύκειο του Πύργου θα συμμετάσχουν στην Ολομέλεια της νεολαίας YEYS

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) επέλεξε το δεύτερο Λύκειο του Πύργου για να συμμετάσχει στην έκδοση του 2017 της πρωτοβουλίας Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή (YEYS), τη σύνοδο ολομέλειας της νεολαίας που η ΕΟΚΕ διοργανώνει κάθε χρόνο, κατά την οποία συζητούνται οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Από τις περισσότερες από 680 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, επελέγησαν με κλήρο 33 σχολεία —ένα από κάθε ένα από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ και από κάθε μία από τις 5 υποψήφιες προς ένταξη χώρες (Αλβανία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Μαυροβούνιο, Σερβία και Τουρκία)—, παρουσία του Αντιπροέδρου της ΕΟΚΕ κ. Gonçalo Lobo Xavier και των μελών της ΕΟΚΕ κας Katiana Vicens Guillén και κας Indrė Vareikytė.

Η έκδοση του 2017 της πρωτοβουλίας «Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή», η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της 60ής επετείου της Συνθήκης της Ρώμης, θα δώσει στους νέους την ευκαιρία να προτείνουν λύσεις για τις σημαντικότερες πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Κάθε σχολείο θα στείλει στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από τρεις σπουδαστές ηλικίας από 16 έως 17 ετών και από έναν καθηγητή, προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύνοδο ολομέλειας της νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου 2017. Οι σπουδαστές θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν σχετικά με τις πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, και θα προτείνουν τις δικές τους λύσεις.

Οι προετοιμασίες για την YEYS θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017 με επίσκεψη ενός μέλους της ΕΟΚΕ από κάθε χώρα σε κάθε ένα από τα επιλεγμένα σχολεία. Τα μέλη θα βοηθήσουν τους σπουδαστές να προετοιμαστούν για τη σύνοδο ολομέλειας της νεολαίας, θα τους παρουσιάσουν την ΕΟΚΕ και θα τους εξηγήσουν το ρόλο που διαδραματίζει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ.

Με αυτή της την πρωτοβουλία, η ΕΟΚΕ —η φωνή της κοινωνίας των πολιτών— επιδιώκει να εξασφαλιστεί ότι οι απόψεις, οι εμπειρίες και οι ιδέες της νέας γενιάς θα ακουστούν κατά τη διαδικασία χάραξης των πολιτικών της ΕΕ.

Πηγή: ec.europa.eu

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.