Μοοrea, το νησί της αγάπης!

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019 | NEA

Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θα εκφράσουμε την αγάπη μας προς τους πιο κοντινούς και αγαπητούς μας ανθρώπους – και ίσως αυτό να περιλαμβάνει τον πανέμορφο πλανήτη μας, αφού χρειάζεται όλη την αγάπη και τη φροντίδα μας.

Έτσι, κατά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σας φέρνουμε αυτήν την εικόνα του Copernicus Sentinel-2, που καταγράφει την ομορφιά του μικρού νησιού Moorea σε σχήμα καρδιάς στο νότιο Ειρηνικό.

Το Moorea είναι ένα νησί άγριο και ορεινό με γόνιμα εδάφη. Η εικόνα δεν έχει επεξεργαστεί με κόκκινο χρώμα μόνο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά χρησιμοποιείται το κόκκινο για να τονίσει τη βλάστηση.

Η πλούσια βλάστηση της Moorea είναι μία από τις ιδιότητες που δίνει στο νησί την πανέμορφη τροπική του εμφάνιση. Ωστόσο, η βλάστηση του νησιού έχει αλλάξει δραματικά καθώς ο άνθρωπος το έχει αξιοποιήσει για τις χρήσεις του εδώ και 1200 περίπου χρόνια, από τότε που κατοικήθηκε για πρώτη φορά.

Το νησί περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι από τα πιο εύθραυστα οικοσυστήματα στον κόσμο, απειλούνται από την αλιεία και τη ρύπανση, και τις αυξανόμενες θερμοκρασίες, οι οποίες συνδέονται με την οξίνιση των ωκεανών – έναν κοραλλιογενή δολοφόνο. Ευτυχώς, ο ύφαλος της Moorea εξακολουθεί να είναι σχετικά παρθένος και φιλοξενεί μια αφθονία ψαριών και κοραλλιών υφάλων, τα οποία είναι μεγάλης ποικιλίας, γεγονός που δείχνει την ισχυρή κατάσταση του οικοσυστήματος. Ωστόσο, οι απορροές από τη γεωργία, από άλλη ρύπανση, τα πλαστικά των ωκεανών και οι θέρμες θέρμανσης εξακολουθούν να αποτελούν απειλή.

Στέλνουμε την αγάπη μας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και την προστασία του πλανήτη!

Πηγή: www.esa.int

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.