Μέχρι τις 25/7 οι αιτήσεις για το συνέδριο «The story behind Europe in the 21st century»

Δευτέρα, 7 Ιούλιος, 2014 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Η Περιφερειακή Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βόννη και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Πολιτική Αγωγή της Γερμανίας διοργανώνουν, από τις 31 Αυγούστου ως τις 3 Σεπτεμβρίου, στη Βόννη, ένα διεθνές συνέδριο για νέους με κεντρικό θέμα «The story behind Europe in the 21st century – A new narrative for Europe!».

Τι σημαίνει η ΕΕ για τους νέους σήμερα; Χρειαζόμαστε όντως μια Ευρωπαϊκή Ένωση; Και, αν ναι, πώς θα έπρεπε αυτή να είναι; Ποιες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες; Ή μήπως υπάρχουν καλά εναλλακτικά μοντέλα που θα μπορούσαν να δουλέψουν καλύτερα από την υπάρχουσα ΕΕ; Εάν η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι όχι, πώς πρέπει να μεταρρυθμιστεί η ΕΕ προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών;

60 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 25 ετών από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, που θα επιλεγούν κατόπιν διαγωνισμού, θα ταξιδέψουν με όλα τα έξοδα πληρωμένα στη Βόννη για να πάρουν μέρος στο συνέδριο και να αναζητήσουν από κοινού με τους συνομηλίκους τους από όλη την Ευρώπη τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

Σκοπός του συνεδρίου είναι οι συμμετέχοντες να αναπτύξουν μια δική τους, νέα αφήγηση για την Ευρώπη. Το κείμενο αυτό θα παραδοθεί επισήμως στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι τις 25 Ιουλίου μέσα από την παρακάτω σελίδα: http://narrative-application.geg-ev.org/

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.bpb.de/187578 ή επικοινωνήστε με την οργάνωση «Gemeinsam Europa gestalten e.V.» στο 0049-6762-9592823 ή στο narrative@geg-ev.org.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.