Μαθητικός διαγωνισμός μετάφρασης Juvenes Translatores – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Τετάρτη, 3 Σεπτέμβριος, 2014 | ΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου τα Λύκεια όλης της χώρας μπορούν να εγγραφούν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Juvenes Translatores, τον ετήσιο διαγωνισμό της ΕΕ για νέους μεταφραστές. Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής, καθώς και το ηλεκτρονικό έντυπο εγγραφής, διατίθεται στη διεύθυνση ec.europa.eu/translatores .

Συνολικά στο διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 751 σχολεία από όλες τις χώρες της ΕΕ – για την Ελλάδα διατίθενται 21 θέσεις, όσες και οι έδρες των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από περισσότερα σχολεία γίνεται κλήρωση για να επιλεγούν αυτά που θα συμμετάσχουν.

Τα σχολεία μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με 2-5 μαθητές μαθητές οιασδήποτε ιθαγένειας που να έχουν γεννηθεί το 1997.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου, συγχρόνως σε όλα τα επιλεγμένα σχολεία. Οι μαθητές θα κληθούν να μεταφράσουν κείμενο μιας σελίδας από μια επίσημη γλώσσα της ΕΕ σε μιαν άλλη – καταρχήν, είναι δυνατοί και οι 552 γλωσσικοί συνδυασμοί των 24 επίσημων γλωσσών της ΕΕ. Φέτος τα κείμενα που θα μεταφραστούν θα εστιάζονται στο θέμα της «ευρωπαϊκής ταυτότητας».

Μετά τον διαγωνισμό, μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βαθμολογήσουν τα κείμενα και θα επιλέξουν έναν νικητή ανά χώρα. Οι νικητές του διαγωνισμού θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για να παραλάβουν τα βραβεία τους τον Απρίλιο του 2015.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση το κέντρο μας παραμένει στη διάθεση των ενδιαφερόμενων σχολείων (Τηλ. 210 7257 125, E-mail: europe.direct@eliamep.gr, Facebook: Europe Direct ELIAMEP).

Μάθετε περισσότερα

Ιστοσελίδα διαγωνισμού

Facebook.com/translatores

Twitter: @translatores

ΓΔ Μετάφρασης: ec.europa.eu/dgs/translation

Το παρόν άρθρο εντάσσεται στο ειδικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας του κέντρου Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014.

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.