Λιβύη: Η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις κατά ενός προσώπου

Τρίτη, 30 Μάρτιος, 2021 | NEA

photo by M.T ElGassierΤο Συμβούλιο αποφάσισε να μην διατηρήσει τον Khalifa Ghwell, πρώην πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας του μη αναγνωρισμένου διεθνώς Γενικού Εθνικού Κογκρέσου της Λιβύης, στον κατάλογο των προσώπων και οντοτήτων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα της ΕΕ σε σχέση με τον ρόλο τους σε ενέργειες που απειλούν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Λιβύης, ή που εμποδίζουν ή υπονομεύουν την επιτυχή ολοκλήρωση της πολιτικής μετάβασης.

Κατά του Khalifa Ghwell έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα της ΕΕ –ταξιδιωτική απαγόρευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων– από το 2016, ενώ η ισχύουσα καταχώρισή του λήγει στις 2 Απριλίου.

Τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ αποσκοπούν στην αλλαγή της πολιτικής ή της δράσης οντοτήτων και προσώπων υπεύθυνων για κακόβουλες συμπεριφορές και έχουν αναλογικό, στοχευμένοκαι μη τιμωρητικό χαρακτήρα. Η διαγραφή από τον κατάλογο είναι ενδεδειγμένη όταν δεν πληρούνται πλέον τα κριτήρια καταχώρισης.

Η ΕΕ θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να απευθύνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα και προς όλους τους σχετικούς παράγοντες στη Λιβύη να συμμορφωθούν με όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και, στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει ότι διαθέτει ένα μέσο επιβολής κυρώσεων έναντι πιθανών υπονομευτικών στοιχείων.

Πηγή: consilium.europa.eu

Φωτογραφία:  M.T ElGassier

 

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.