Κοινή δήλωση σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας για την απόσπαση των εργαζομένων

Πέμπτη, 1 Μάρτιος, 2018 | NEA

Κοινή δήλωση των συνεισηγητριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Elisabeth Morin-Chartier και κ. Agnes Jongerius, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Zornitsa Roussinova και της Eπιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας του Εργατικού Δυναμικού κ. Μαριάν Τίσεν σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας για την απόσπαση των εργαζομένων:

Μετά από τις αποψινές εντατικές διαπραγματεύσεις, εμείς, οι διαπραγματεύτριες εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής, ανακοινώνουμε με ικανοποίηση ότι καλύψαμε όλα τα θέματα κατά την 7η συνεδρίαση του τριμερούς διαλόγου. Καταλήξαμε σε κοινή συνεννόηση ως προς το πλαίσιο ενδεχόμενης συμφωνίας σχετικά με την αναθεώρηση της οδηγίας για την απόσπαση των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι η προτεινόμενη συμφωνία δέσμης μέτρων που συζητείται είναι ισορροπημένη. Η ενδεχόμενη συμφωνία θεσπίζει την αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία στον ίδιο τόπο, παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους εργοδότες.

Θα παρουσιάσουμε τώρα τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεών μας στα αντίστοιχα θεσμικά όργανα και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες εντολές για την οριστική σύναψη της συμφωνίας.

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα διοργανωθεί την 1η Μαρτίου 2018 στις 10 π.μ. στην αίθουσα Τύπου του κτιρίου Justus Lipsius.

Πηγή: ec.europa.eu

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.