Η Κυκλική Οικονομία είναι κάτι παραπάνω από μία απλή αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης

Τετάρτη, 13 Ιούλιος, 2016 | NEA

3Η κυκλική οικονομία αποτελεί μία τεράστια οικονομική ευκαιρία, αλλά μια ευρωπαϊκή μετάβαση προς αυτό το μοντέλο απαιτεί κάτι παραπάνω από μια απλή αύξηση των ποσοστών της ανακύκλωσης, σύμφωνα με τον Mark Demesmaeker¹.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται κατά βάση στις εισαγωγές πρώτων υλών, ένα σημαντικό μέρος των οποίων προέρχεται από  φυσικούς  πόρους οι οποίοι εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς, παράλληλα όμως συνεχίζουμε να σπαταλάμε σημαντικές ποσότητες αυτών των πολύτιμων πρώτων υλών. Προφανώς, η προσκόλληση στο ‘business as usual’ μοντέλο δεν αποτελεί μια βιώσιμη επιλογή.

Επομένως, βασική πρόκληση θα είναι η επαναξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πρώτων υλών εντός της ΕΕ. Η μετάβαση σε μία κυκλική οικονομία είναι μια οικονομική αναγκαιότητα: είναι απαραίτητη για την μακροπρόθεσμη ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα και θα  προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στα αγγλικά, εδώ.

 

¹Mark Demesmaeker (ECR,BE) είναι μέλος της ομάδας Ομάδα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: theparliamentmagazine.eu

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.