Η κα Κλημεντίνη Διακομανώλη στην εκπομπή «Κάρτα Μέλους» (Κανάλι της Βουλής, 23/12/2017)

Δευτέρα, 8 Ιανουάριος, 2018 | NEA

Στην εορταστική εκπομπή του καναλιού της Βουλής για την καινούργια χρονιά η κα Διακομανώλη, Επικεφαλής (ε.χ) της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα έκανε έναν απολογισμό των επιτευγμάτων της ΕΕ για το 2017 εστιάζοντας και στις μελλοντικές προκλήσεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη γενικότερα.

Έγινε επίσης ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο αποτέλεσε και βασικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Όπως αναφέρθηκε,  παρ’ όλες τις συνεχιζόμενες δυσκολίες, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος ως προς την μετεγκατάσταση και τις συνθήκες φιλοξενίας στα νησιά. Υπάρχει βέβαια πάντα ευρύ πεδίο βελτίωσης.

Η έξοδος της Ελλάδας από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε συνδυασμό με την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος στήριξης σχολιάστηκαν θετικά καθώς θα τονώσουν την εμπιστοσύνη των αγορών προς την Ελλάδα και θα ενισχύσουν την οικονομία ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, ως θετικά του 2017 για την Ευρώπη αναφέρθηκαν η κατάργηση των τελών περιαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η σύσταση και η γρήγορη κινητοποίηση εθελοντών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης καθώς και η συμπλήρωση 30 χρόνων από την έναρξη του προγράμματος Erasmus το οποίο πλέον καλύπτει εκτός από σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, ασκούμενους και νέους επιχειρηματίες.

Πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.