Ηνωμένα Έθνη: Κοινή δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ, της Αντιπροέδρου Γιούροβα και της Επιτρόπου Ντάλι σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

Τετάρτη, 20 Μάιος, 2020 | NEA

Μετά την κοινή δήλωση σχετικά με την «Αντίδραση στη νόσο COVID-19 χωρίς αποκλεισμούς για τα άτομα με αναπηρία — Προς ένα καλύτερο μέλλον για όλους» που παρουσιάστηκε στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και εγκρίθηκε από 138 χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των κρατών μελών της ΕΕ από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ, η Αντιπρόεδρος για θέματα αξιών και διαφάνειας κ. Βιέρα Γιούροβα, και η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι, δήλωσαν:

«Η κοινή δήλωση σχετικά με την «Αντίδραση στη νόσο COVID-19 χωρίς αποκλεισμούς για τα άτομα με αναπηρία — Προς ένα καλύτερο μέλλον για όλους», αποτελεί σημαντική απόδειξη της δέσμευσής μας για λήψη μέτρων αντιμετώπισης της νόσου COVID-19 και μέτρων ανάκαμψης χωρίς αποκλεισμούς για τα άτομα με αναπηρία. Όπως τονίζουμε στην κοινή δήλωση, η προστασία των δικαιωμάτων και των αναγκών των ατόμων με αναπηρία πρέπει να τεθεί στο επίκεντρο των προσπαθειών μας.

Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, στην οποία η ΕΕ είναι συμβαλλόμενο μέρος. Η παγκόσμια αντίδραση στον κορονοϊό πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων χωρίς κανενός είδους διακρίσεις. Κανείς δεν θα πρέπει να μείνει πίσω και κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν πρέπει να αγνοείται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί.».

Η πλήρης δήλωση είναι διαθέσιμη εδώ.

Πηγή: ec.europa.eu

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.