Η ΕΕ στηρίζει την επιχειρηματικότητα – η ιστορία επιτυχίας μίας ελληνικής startup

Τρίτη, 2 Ιούνιος, 2020 | NEA

Η  Think Silicon είναι μια startup με έδρα την Πάτρα, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της μικρο-ηλεκτρονικής. Η εταιρεία εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη μονάδων επεξεργασίας γραφικών υψηλής ενεργειακής απόδοσης, ιδανικές για «έξυπνες» φορητές συσκευές όπως smartphones, wearables (π.χ. smartwatches), ενσωματωμένα συστήματα και τελικούς κόμβους του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ). Η εταιρεία επέκτεινε πρόσφατα τη σειρά προϊόντων της σε μονάδες επεξεργασίας γραφικών για συσκευές που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.

Από την ίδρυση της εταιρείας το 2007, η ΕΕ έχει επανειλημμένα στηρίξει τη λειτουργία της, με στόχο την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και την ενίσχυση της πελατείας της. Συγκεκριμένα, η Think Silicon συγχρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του cluster μικροηλεκτρονικής Corallia (387 440 EUR, ΕΠ Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα 2007-2013), αλλά και στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας (120 000 EUR) κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Επιπλέον, η εταιρεία έλαβε χρηματοδότηση από το Ταμείο Επενδυτικών Συμμετοχών (EquiFund), μία επενδυτική πλατφόρμα με συνολικό προϋπολογισμό 448 εκατ. ευρώ, που απαρτίζεται από κοινοτική συνεισφορά (ΕΤΠΑ, 45%), χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (13%), χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (9%) και συνεισφορά ιδιωτικών επενδυτών.

Οι επενδύσεις απέδωσαν καρπούς, και τον Απρίλιο του 2020, η Think Silicon προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τελικά εξαγοράστηκε από την Applied Materials, μια εταιρεία που έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του NASDAQ και η οποία δραστηριοποιείται σε λύσεις εφαρμοσμένης μηχανικής υλικών που εφαρμόζονται στην παραγωγή σχεδόν κάθε νέου chip και προηγμένης οθόνης στον κόσμο.

Με βάση ό,τι μας είναι γνωστό, η εξαγορά της Think Silicon από την Applied Materials πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η εκτελεστική ομάδα και το προσωπικό της Think Silicon θα παραμείνουν στην Πάτρα και στην Αθήνα, συνεχίζοντας να εξυπηρετούν την αυξανόμενη διεθνή πελατεία τους και να δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής και της τεχνολογίας ημιαγωγών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της εταιρείας https://think-silicon.com/

Πηγή : ec.europa.eu

Φωτογραφία από : Brian Kostiuk on Unsplash

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.