Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ολοκληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας

Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος, 2017 | Πολυμέσα

Περίπου 42.745 νέοι από όλα τα κράτη μέλη υπέγραψαν το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, με 2.166 από αυτούς να ξεκινούν την τοποθέτησή τους σε 1.434 οργανισμούς.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, το οποίο ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσφέρει στους νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων αλληλεγγύης σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως εξηγεί αυτό το βίντεο (μόνο στα αγγλικά).

Τον Αύγουστο του 2017, για παράδειγμα, μια ομάδα εθελοντών έφτασε στην Νόρτσια της Ιταλίας για να βοηθήσει με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανοικοδόμηση κοινωνικών υπηρεσιών για την τοπική κοινότητα που επλήγη από τους σοβαρούς σεισμούς που είχαν χτυπήσει την περιοχή πριν από ένα χρόνο. Συνολικά, 230 μέλη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης θα υποστηρίξουν τις ιταλικές κοινότητες που επλήγησαν από τους σεισμούς μέχρι το 2020. Άλλοι συμμετέχοντες στο Σώμα της Αλληλεγγύης εργάζονται, για παράδειγμα, με νέους από μειονεκτούσες ομάδες ή με ειδικές ανάγκες, με πρόσφυγες ή ηλικιωμένους, από το Ρότερνταμ στις Κάτω Χώρες μέχρι το Αβέιρο στην Πορτογαλία και πολλά άλλα μέρη στην Ευρώπη.

Η πρόταση της Επιτροπής να ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης δίνοντάς του τον δικό του προϋπολογισμό και τη νομική του βάση, και να διευρύνει τις δραστηριότητές του, συζητείται επί του παρόντος στο Συμβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο Συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα κράτη μέλη κατέληξαν σε άτυπη συμφωνία μεταξύ τους στις 20 Νοεμβρίου 2017, η οποία ανοίγει το δρόμο για μια τελική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.