Εσπερίδα – ανοικτή συζήτηση «Το μέλλον της Ευρώπης και η Ελλάδα»

Πέμπτη, 15 Ιούνιος, 2017 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

Με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καλαμάτας πραγματοποιεί εσπερίδα – ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Το μέλλον της Ευρώπης και η Ελλάδα», την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας, (Αριστομένους 33).

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, κ. Άρης Περουλάκης θα απευθύνει ομιλία με θέμα » Η ανάγκη για την προσέγγιση των Ευρωπαϊκών θεσμών με τους πολίτες της Ένωσης».

Πρόγραμμα

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ:

– Γιώργος Καραμπάτος, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καλαμάτας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ:

– Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

– Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ:

– Πάνος Καζάκος, ομότιμος καθηγητής διεθνών οικονομικών σχέσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Επιτεύγματα, προβλήματα και αβεβαιότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

– Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων -“Η ανάγκη για προσέγγιση των Ευρωπαϊκών θεσμών με τους πολίτες της Ένωσης»

– Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής ευρωπαϊκής ενοποίησης, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών: Σκέψεις για την Ευρωπαϊκή ένωση με αφορμή ένα βιβλίο.

– Γιώργος Ανδρειωμένος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών (Καλαμάτα): Ιστορική ταυτότητα και διαχρονικές αξίες στην Ευρώπη.

–  Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Τρίπολη): Η πρόκληση της προσαρμογής στην Ελλάδα: Ο δύσβατος δρόμος των μεταρρυθμίσεων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:

–  Γιάννης Παπουτσής, καθηγητής του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Πηγή: ec.europa.eu

Τελευταία Νέα από europa.eu
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.