Ο Eπίτροπος Στυλιανίδης στην Τουρκία για την έναρξη του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ

Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος, 2016 | NEA

IRAQ STYLIANIDES

Ο Eπίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στηλιανίδης βρίσκεται σήμερα στην Άγκυρα για να κηρύξει την έναρξη του εμβληματικού προγράμματος της ΕΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια, στο πλαίσιο του οποίου θα παρέχεται μηνιαία βοήθεια με τη μορφή «ηλεκτρονικού χρήματος» σε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στην Τουρκία.

Μιλώντας στην Άγκυρα, ο Eπίτροπος Στυλιανίδης δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών των προσφύγων στην Τουρκία, παρέχοντας βοήθεια σε ένα εκατομμύρια άτομα. Η έναρξη αυτού του προγράμματος εδώ στην Τουρκία σήμερα αποτελεί απτό παράδειγμα της ισχυρής εταιρικής σχέσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας στην προσπάθεια να βρουν μαζί νέους, καινοτόμους τρόπους αντιμετώπισης μιας από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές προκλήσεις των καιρών μας».

Η Επιτροπή θα συμμετάσχει στην εκδήλωση της επίσημης έναρξης του προγράμματος για το κοινωνικό πλαίσιο ασφαλείας έκτακτης ανάγκης (ESSN), ύψους 348 εκατ. ευρώ, μαζί με την εκτελεστική διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Έρταριν Κάζιν. Ο Επίτροπος θα επισκεφθεί επίσης ανθρωπιστικά έργα που χρηματοδοτεί η ΕΕ στο πλαίσιο της Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία, μεταξύ άλλων, ένα κοινοτικό κέντρο για Σύριους πρόσφυγες, το οποίο διαχειρίζεται η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος, και το κέντρο υποστήριξης προστασίας παιδιών, το οποίο διαχειρίζονται η Ένωση Αλληλεγγύης προς τους Αιτούντες Άσυλο και τους Μετανάστες (ASAM) και η UNICEF.

Οπτικοακουστική κάλυψη θα είναι διαθέσιμη στην EBS. Ενημερωτικό δελτίο για το πρόγραμμα βοήθειας ESSN διατίθεται εδώ.

Αναδημοσίευση Δελτίου Τύπου Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.