Επίσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ κ. Gunther OETTINGER στην Αθήνα (31/10/2016)

Πέμπτη, 27 Οκτώβριος, 2016 | NEA

oettingerΟ Επίτροπος, κ. Gunther Oettinger, αρμόδιος για τη Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Ο Επίτροπος Oettinger θα συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Ταφύλλη (ώρα 09.30) και στη συνέχεια, θα συνομιλήσει με εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Τηλεπικοινωνίες και Ψηφιακή Ανάπτυξη».

Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του Επιτρόπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (βλ. συνημμένη πρόσκληση).

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Oettinger θα συναντηθεί με στελέχη του Oργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) που εδρεύει στην Αθήνα.

Με αφορμή την επίσκεψη του Επιτρόπου κ. Oettinger, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«Στην ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης» το 2016, ο Πρόεδρος Γιούνκερ ανέφερε ότι: «Σήμερα τόσο οι πολίτες όσο και η οικονομία έχουν μπει στην ψηφιακή εποχή.… Πρέπει να είμαστε «διασυνδεμένοι»… Και πρέπει να επενδύσουμε στη συνδεσιμότητα τώρα». Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή έχει προτείνει τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα προσελκύει και θα διευκολύνει τις επενδύσεις στη συνδεσιμότητα, την πλήρη ανάπτυξη των συστημάτων 5G, τη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο έως το 2020 αλλά και την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας. Όλες αυτές οι πολιτικές βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και αναμφίβολα θα βρεθούν στον επίκεντρο των συζητήσεων του Επιτρόπου Έτινγκερ την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Επιτρόπου με το χαρτοφυλάκιο αυτό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα, μια χώρα την οποία γνωρίζει καλά και στηρίζει σταθερά».

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου

του Επιτρόπου, κ. Gunther Oettinger, αρμόδιου για θέματα
Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας

τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 12:40

στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
(Λεωφ. Αμαλίας 8)

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία γερμανικά/ελληνικά/γερμανικά

Παράκληση να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο e-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο 210 7272120 (κυρία Β. Μισσιρά)

 

Αναδημοσίευση Δελτίου Τύπου Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.