Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Jyrki KATAINEN στην Αθήνα (18/4/2016)

Παρασκευή, 15 Απρίλιος, 2016 | NEA

katainenΟ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jyrki Katainen, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα την Δευτέρα 18 Απριλίου 2106.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα παρουσιάσει ομιλία στην Βουλή των Ελλήνων και ειδικότερα στα Προεδρεία και σε εκπροσώπους των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων (Μέγαρο Βουλής, ώρα 10:00).

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Κατάινεν θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Το Επενδυτικό Σχέδιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα» λίγο πριν την ολοκλήρωσης της εκδήλωσης με θέμα «Info Day: Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ για την Ευρώπη» που οργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ώρα 12:00, Αίγλη Ζαππείου, Αίθουσα «Ολυμπία»).

Αμέσως μετά, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, (Μέγαρο Μαξίμου, ώρα 13:00).

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τους Προέδρους των Ελληνικών συστημικών Τραπεζών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ώρα 14:00) και αμέσως μετά ο κ. Κατάϊνεν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  (Γραφεία Νέας Δημοκρατίας, Λεωφ. Συγγρού 340, ώρα 16:00).

Με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ, κ. Κατάϊνεν, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

«Τη στιγμή που η έλλειψη ρευστότητας ταλανίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν επισκέπτεται την Ελλάδα για να υπενθυμίσει στις επιχειρήσεις τις ευκαιρίες που ανοίγει μπροστά τους το Επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ – ευκαιρίες που, στην περίπτωση της χώρα μας, έχουν μείνει ως επί το πλείστον ακόμα ανεκμετάλλευτες. To Eυρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων έχει ήδη στηρίξει 57 επενδυτικά σχέδια και 165 συμφωνίες χρηματοδότησης ΜΜΕ με αποτέλεσμα να ωφελούνται 136.000 ΜΜΕ & επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε όλη την Ευρώπη. Συνολικά έχει ήδη κινητοποιήσει 82 δισ. ευρώ – και αυτή είναι μόνο η αρχή. Με τη συνεχή στήριξη τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, είναι τώρα καιρός να εισέλθουν δυναμικά και οι ελληνικές επιχειρήσεις στον κύκλο των ωφελούμενων από το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ. Εργαλεία υπάρχουν. Καιρός να τα εκμεταλλευτούμε!».

 

Αναδημοσίευση Δελτίου Τύπου Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.