Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Andrus ANSIP στην Αθήνα (11/5/2017)

Τρίτη, 9 Μάιος, 2017 | NEA

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Άντρους Άνσιπ, αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017.

Στις 09:00, ο Αντιπρόεδρος κ. Άνσιπ θα έχει συνάντηση με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και στη συνέχεια, στις 10:00 θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων όπου θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Ψηφιακές Ευκαιρίες – Ψηφιακή Ενιαία Αγορά για την Ευρώπη» στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Στις 12:10 της ίδιας μέρας ο Αντιπρόεδρος κ. Άνσιπ θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (βλ. πρόσκληση κάτωθι).

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά, καθώς και με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 17:00, θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ENISA, κ. UdoHelmbrecht, ενώ στις 20:00 θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία με τίτλο «Η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Χάρτη» στο Διεθνές Συνέδριο «Ψηφιακή Στρατηγική της Ελλάδας» που διοργανώνει ο ΣΕΒ (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Αντιπροέδρου Άνσιπ, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου Άνσιπ, μία μέρα μετά τη δημοσίευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ενδιάμεσης έκθεσης για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, φέρνει στο επίκεντρο το ρόλο που μπορεί να παίξει ο τομέας αυτός στην ανάπτυξη και της ελληνικής οικονομίας. Το διαδίκτυο και οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν μεταμορφώσει τον κόσμο μας. Στόχος της Επιτροπής είναι να αρθούν και τα τελευταία εμπόδια ώστε αφενός οι πολίτες να έχουν πλήρη πρόσβαση σε σχετικά αγαθά και υπηρεσίες, και οι επιχειρήσεις και τα κράτη μέλη να αξιοποιούν στο έπακρο τα ψηφιακά εργαλεία. Η προσαρμογή αυτή θα μπορούσε να συνεισφέρει 415 δισ. ευρώ ετησίως στην οικονομία της ΕΕ και να δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της Ελλάδας πρέπει να καταστεί προτεραιότητα, ώστε να μπορέσει και η χώρα μας να έχει μερίδιο σε αυτό το άνοιγμα της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

κ. Πάνος Καρβούνης

σας προσκαλεί να συμμετάσχετε

σε Συνέντευξη Τύπου

του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Andrus Ansip,

αρμόδιου για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά

 

την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 12:10

στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία

Παράκληση να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο email  [email protected] και στο τηλέφωνο 210 7272120

Πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.