Επίσκεψη στην Αθήνα του πρώτου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Φρανς Τίμμερμανς

Τρίτη, 31 Οκτώβριος, 2017 | NEA

Ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Frans Timmermansαρμόδιος για τη βελτίωση της νομοθεσίας, τις διοργανικές σχέσεις, το κράτος δικαίου και το χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων, επισκέφθηκε την Αθήνα την Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017.

Την ίδια μέρα στις 19:00, ο κ. Timmermans αναγορεύθηκε επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η τελετή αναγόρευσης του Επιτρόπου πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Στην τελετή παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 9:45 ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, θα απονείμει στον πρώτο Αντιπρόεδρο κ. Timmermans το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών. Η τελετή θα λάβει χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63). (Όσοι δημοσιογράφοι επιθυμούν να καλύψουν, παρακαλούνται να αποστείλουν το όνομά τους και το μέσο που εργάζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση sec.press@cityofathens.gr(link sends e-mail) ή στο τηλέφωνο 210 3722163).

 

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του κ. Frans Timmermans, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«»Ο Φρανς Τίμμερμανς είναι ένας Ευρωπαίος πολιτικός που δίνει μεγάλο αγώνα για τη στήριξη του κράτους δικαίου παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φροντίζοντας επίσης για την ενίσχυση της λειτουργικότητας, της αποτελεσματικότητας αλλά και της διαφάνειας των διαδικασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, έχει σταθεί στο πλευρό της χώρας μας από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ενώ δεν δίστασε, μαζί με τον Επίτροπο κ. Αβραμόπουλο να επισκεφτεί την Κω τον καυτό Σεπτέμβρη του 2015 για να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή στήριξη προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος ζητήματος. Οι τιμές που θα του αποδοθούν την επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας αποτελούν αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς του».

 

Πηγή: ec.europa.eu