Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Pierre Moscovici

Παρασκευή, 15 Ιούλιος, 2016 | NEA

7.1Ο Επίτροπος, κ. Pierre Moscovici, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 18 Ιουλίου 2016.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του Επιτρόπου στην Αθήνα θα έχει ως εξής:

Την Δευτέρα 18 Ιουλίου, ο Επίτροπος κ. Moscovici θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 12.30, Μέγαρο Μαξίμου) και στη συνέχεια θα έχει γεύμα εργασίας στο οποίο θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις 15.15 ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (βλ. συνημμένη πρόσκληση).

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (ώρα 16.30).

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Pierre Moscovici, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε τη Δευτέρα στην Αθήνα τον Επίτροπο Μοσκοβισί, έναν Ευρωπαίο φίλο της Ελλάδας, που δεν έχασε ποτέ την πίστη του στις δυνατότητες της χώρας να ανακάμψει και να επιστρέψει  στην θέση που της αρμόζει εντός της ευρωπαϊκής οικονομίας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, απολύτως απαραίτητη είναι πλέον η προσήλωση στο τρίπτυχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης των επενδύσεων. Άλλωστε, το ζητούμενο τώρα, και βασικό στοιχείο της δεύτερης αξιολόγησης, είναι οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν απλά στο επίπεδο της υιοθέτησης, αλλά να υλοποιηθούν με στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Σε αυτή την απαιτητική πορεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν και παραμένει πάντα σταθερά συνοδοιπόρος και αρωγός της χώρας μας».

Περισσότερες πληροφορίες για τον Επίτροπο Pierre Moscovici μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

κ. Πάνος Καρβούνης 

σας προσκαλεί να συμμετάσχετε

σε Κοινή Συνέντευξη Τύπου

του Επιτρόπου κ. Pierre Moscovici,

αρμόδιου για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία

και

του Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου,

την Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 15.15 μ.μ.

στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα

(Βασιλίσσης Σοφίας 2, Αίθουσα  «Γ. Σιώτης»)

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία

Παράκληση να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Denise.Couyoufa@ec.europa.euή στο τηλέφωνο 210 7272105

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.