Επιχείρηση IRINI: Διορισμός νέων διοικητών δυνάμεων από το Συμβούλιο

Δευτέρα, 1 Ιούνιος, 2020 | NEA

Το Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει διοικητή δυνάμεων της ΕΕ για τη στρατιωτική ναυτική επιχείρηση της ΕΕ στη Μεσόγειο (EUNAVFOR MED IRINI) τον ιταλό υποναύαρχο Ettore Socci, με θητεία από τις 6 Μαΐου 2020 έως τις 18 Οκτωβρίου 2020. Θα τον διαδεχθεί ο έλληνας αρχιπλοίαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος, με θητεία από τις 19 Οκτωβρίου 2020 έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Ο υποναύαρχος Ettore Socci ήταν διοικητής δυνάμεων της επιχείρησης SOPHIA από τον Ιούνιο του 2019. Έχει υπηρετήσει ως αξιωματικός επιχειρήσεων σε διάφορα πολεμικά πλοία του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού. Ο αρχιπλοίαρχος Θεόδωρος Μικρόπουλος έχει διατελέσει διοικητής του Ελληνικού Ναυστάθμου Κρήτης (Σούδα), έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει σε ανώτερες θέσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ιστορικό

Στις 31 Μαρτίου 2020 το Συμβούλιο εγκαινίασε την επιχείρηση IRINI, με βασικό σκοπό την επιβολή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, και διόρισε διοικητή επιχείρησης τον ιταλό υποναύαρχο Fabio Agostini.

Ο διοικητής δυνάμεων της ΕΕ ενεργεί υπό τις διαταγές του διοικητή επιχείρησης. Το επιχειρησιακό στρατηγείο εδρεύει στη Ρώμη.

 

Πηγή: consilium.europa.eu/el

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.