Εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας (11/03/16)

Τετάρτη, 9 Μάρτιος, 2016 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

20160311_logo_women_day_fixΕκδήλωση για τη «Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας – 8 Μαρτίου», διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 στις 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου (Λεωφ. Αμαλίας 8, είσοδος Ξενοφώντος 2). Στην εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στη «Γυναίκα πρόσφυγα-Αιτούσα άσυλο», θα συμμετέχει η Επικεφαλής του τμήματος Τύπου της Αντιπροσωπείας, κυρία Διακομανώλη.

Τα στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών και άλλους αρμόδιους φορείς, επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες είναι τα πιο ευάλωτα θύματα σε εμπόλεμες περιοχές και οι πλέον τραγικές φιγούρες μέσα στη δίνη της μαζικής μετανάστευσης που προκαλεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος και οι καταστροφές στη Συρία, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Παράλληλα με την κεντρική εκδήλωση-συζήτηση για το θέμα, θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη γυναίκα πρόσφυγα της Γαλλίδας φωτογράφου Marie Dorigny, η οποία θα αναρτηθεί στο χώρο «Στέκι της Ευρώπης» στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, καθώς επίσης και εκπομπή σχετικά με το θέμα από το διαδικτυακό ραδιόφωνο NGradio.

Πρόγραμμα

 

Σχετικός σύνδεσμος: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.