Ένα καλλιτεχνικό σχολείο ‘έργο τέχνης’ για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

Πέμπτη, 28 Δεκέμβριος, 2017 | NEA

Το καλλιτεχνικό σχολείο των Δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ένα από τα 24 σχολικά κτήρια στην Αττική που κατασκευάστηκαν με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. μέσω ΣΔΙΤ

 

Το καλλιτεχνικό σχολείο των Δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ένα από τα 24 σχολικά κτήρια στην Αττική που κατασκευάστηκαν με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το εν λόγω σχολείο λειτούργησε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2017 και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί πρότυπο κατασκευαστικό έργο χάρη στις άρτιες υποδομές του όπως ανιχνευτές διοξειδίου του άνθρακα, περισυλλογή βρόχινου νερού, ηχομονωτικά κουφώματα, αισθητήρες φωτισμού, ρυθμίσεις ασφαλείας εξ αποστάσεως κ.α.

Το κτήριο φιλοξενεί τους καλλιτέχνες του μέλλοντος οι οποίοι διδάσκονται  εικαστικά, θέατρο & κινηματογράφο, χορό & μουσική, ενώ η ιστορικότητα του κτιρίου εμπνέει δημιουργικά καθηγητές και μαθητές.  Τα πρώην λουτρά Παλαντζιάν, τα οποία  δημιουργήθηκαν από τον Αρμένιο επιχειρηματία Αρτίν Παλαντζιάν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μετά την έλευση των προσφύγων του 1922, μεταμορφώθηκαν σε ένα καινοτόμο έργο στο χώρο της εκπαίδευσης διατηρώντας τα ιστορικά στοιχεία του μνημείου.

Τα κονδύλια της Ε.Ε. και τη συνεισφορά τους στην ελληνική κοινωνία, παρουσίασε μεταξύ άλλων, η κα. Κλημεντίνη ΔιακομανώληΕπικεφαλής (ε.χ.) της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα «To σχολείο αυτό, όπως και τα 24 που κατασκευάστηκαν χάρη στην υποδειγματική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα των ουσιαστικών αποτελεσμάτων που έχουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πρόκειται όχι μόνο για μια επένδυση σε βασικές υποδομές για τη χώρα, αλλά και για επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και τους αυριανούς της πολίτες – μια επένδυση με προοπτική δηλαδή, σε όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι άλλωστε και ο μόνος δρόμος οριστικής εξόδου από την κρίση και επιστροφής στην ανάπτυξη».

Ο κ. Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Φορέα (ΣΔΙΤ)ανέφερε σχετικά: «Μέσω ΣΔΙΤ υλοποιήθηκαν εξαιρετικής ποιότητας δημόσια σχολεία, για τα οποία οι ιδιώτες ανάδοχοι έχουν την ευθύνη να συνεχίσουν να διατηρούνται στα ίδια υψηλά επίπεδα καθ’ όλη την 25ετή διάρκεια της σύμβασης. Το διατηρητέο κτήριο των Λουτρών Παλαντζιάν, αναστηλώθηκε και μετετράπη σε χώρο παιδείας και πολιτισμού. H μακροχρόνια προσπάθεια όλων των φορέων επιβραβεύεται από τα χαμόγελα των μαθητών και από την όρεξη των δασκάλων να προσφέρουν ακόμα καλύτερο εκπαιδευτικό έργο στις εξαιρετικές αυτές υποδομές. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν επί χρόνια σε αυτό το αποτέλεσμα».

 

Σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. και την εκστρατεία #investEU:

Μέσω των πολυάριθμων χρηματοδοτικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων της, η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στην ενίσχυση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την προσέλκυση κεφαλαίων από τον ιδιωτικό τομέα για να συμβάλει στην δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους πολίτες της ΕΕ. Η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού investEU εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2017, από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό την ανάδειξη έργων που έχουν υλοποιηθεί μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων με αποτελέσματα ορατά σε όλους. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://europa.eu/investeu/home_el

 

Φωτογραφικό υλικό: https://www.flickr.com/photos/eugreece/albums/72157691207466485

πηγή: ec.europa.eu

Σκανάρετε για να συμμετάσχετε στην πλατφόρμα mazi.eu!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ΕΕ και να συμμετάσχετε σε συζήτηση για το μέλλον της;



Με μία ματιά
                                     
Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.