Έκθεση για τη Νεολαία: 50 ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος, 2016 | NEA

eye2016_0Τον περασμένο Μάιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο είχε «στελεχώθηκε» από 7.500 νέους που ήρθαν από όλη την ήπειρο και από άλλα μέρη για την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νεολαίας (EYE2016).

Η εκδήλωση ήταν γεμάτη με ιδέες, παραστάσεις, συζητήσεις και απαιτήσεις για λύσεις στα σημερινά φλέγοντα ζητήματα. «Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια αλλαγή», ήταν το σύνθημα που οδήγησε τις συζητήσεις για θέματα, που εκτείνονταν από το διάστημα και την καινοτομία μέχρι την κλιματική αλλαγή, τη μετανάστευση και τη δημοκρατία.

Σε μια προσπάθεια να συλλεγούν και να αναδειχθούν οι ιδέες που διαμορφώθηκαν από τους συμμετέχοντες, μια ομάδα νέων δημοσιογράφων, που συντονίζεται από το European Youth Press, συνέταξε μια περιεκτική έκθεση που περιλαμβάνει 50 από τις πιο ολοκληρωμένες ιδέες και τις ομαδοποίησαν στα πέντε θέματα της εκδήλωσης. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης αποκλειστικές συνεντεύξεις των ομιλητών, των βουλευτών και των συμμετεχόντων, μια σειρά από infographics, γραφήματα και περιεχόμενο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και έναν πολιτικό σχολιασμό από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας.

Η έκθεση (pdf) είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Επίσης διαθέσιμο είναι το «δέντρο ιδεών», που περιέχει τον πλήρη κατάλογο των ιδεών που γράφτηκαν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.