Εκδόσεις για το μέλλον των οικονομικών της ΕΕ

Δευτέρα, 31 Ιούλιος, 2017 | ΕκδόσειςΟικονομία

Τα τελευταία χρόνια η συζήτηση σχετικά με το παρόν σύστημα χρηματοδότησης της ΕΕ έχει εντατικοποιηθεί. Ταυτόχρονα, νέες πολιτικές προκλήσεις, όπως οι πολιτικές της ΕΕ για διεθνείς συγκρούσεις και τη προσφυγική κρίση, καταδεικνύουν ότι υπάρχει δυνατότητα για ισχυρότερο ρόλο της ΕΕ.

Η μεταρρύθμιση του συστήματος των εσόδων μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι η ΕΕ είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα αιτήματα αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την έκθεση προβληματισμού της για το μέλλον των οικονομικών της Ένωσης (pdf) – τη τελευταία από τις πέντε που ανακοινώθηκαν στη Λευκή Βίβλο για το μέλλον της Ευρώπης (pdf). Σαν στόχο έχει τη παρουσίαση πέντε πιθανών σεναρίων για το μελλοντικό σύστημα χρηματοδότησης της ΕΕ, το καθένα με διαφορετικές συνέπειες – όσον αφορά το πόσα θα ξοδευτούν και για ποιό σκοπό και από που θα μπορούσαν να προέρχονται τα χρήματα.

Προκειμένου να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σημαντική αυτή συζήτηση, η Υπηρεσία Εκδόσεων της ΕΕ αφιέρωσε το ενημερωτικό δελτίο του Ιουλίου για την παρουσίαση διαφόρων πτυχών του μέλλοντος των οικονομικών της ΕΕ και του προϋπολογισμού της γενικότερα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα: EU own resources: Momentum for a reform? (Αγγλικά μόνο), Ο προϋπολογισμός της ΕΕ με μια ματιά (pdf) και Future financing of the EU (Αγγλικά μόνο).

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.