Εκδήλωση για το Βραβείο Ζαχάρωφ και για το πρόγραμμα «Σχολικοί Πρέσβεις» του ΕΚ

Τετάρτη, 2 Δεκέμβριος, 2015 | Eκδηλώσεις στην ΕΕΕκδηλώσεις

indexΤο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα). Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και το πιλοτικό πρόγραμμα «Σχολικοί Πρέσβεις» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EP School Ambassadors Program).

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει τo Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης κάθε χρόνο από το 1988.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης. Θα λάβουν το λόγο επίσης ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ακροατήριο θα αποτελείται κυρίως από νέους, μαθητές λυκείου, φοιτητές, και εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων.

Νικητής του Βραβείου για το 2015 είναι ο Raif Badawi, Σαουδάραβας συγγραφέας και ακτιβιστής, δημιουργός του ιστότοπου «Free Saudi Liberals» (ελευθερία στους φιλελεύθερους Σαουδάραβες). Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz θα απονείμει το Βραβείο Ζαχάρωφ 2015, στο πλαίσιο πανηγυρικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΕΚ την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στο Στρασβούργο.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση για την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EP School Ambassadors Program).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους ενδιαφερομένους.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

 

Αναδημοσίευση Ανακοίνωσης Τύπου Γραφείου ΕΚ στην Ελλάδα

 

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.