Διαπολιτισμικά προγράμματα AFS

Τετάρτη, 15 Ιούλιος, 2020 | NEAΕκπαίδευση

eurodesk.eu

Το AFS είναι ένας διεθνής, εθελοντικός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με δικό του δίκτυο σε περισσότερες από 60 χώρες, παρέχοντας ευκαιρίες διαπολιτισμικής μάθησης για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την κατανόηση που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και ειρηνικού κόσμου.
Τα διαπολιτισμικά προγράμματα AFS περιλαμβάνουν τη διαπολιτισμική μάθηση σε κάτοικους μιας κοινότητας στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ασία ή την Ευρώπη.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες στόχους:

-Οι μαθητές, ηλικίας 15 έως 17 ετών μπορούν να ζήσουν με μια οικογένεια σε μια κοινότητα στο εξωτερικό και να φοιτήσουν στο σχολείο για ένα έτος ή έξι μήνες. Μερικοί μαθητές περνούν σχολικές διακοπές (ένας έως τρεις μήνες) μελετώντας τη γλώσσα και τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας.

-Οι νεαροί ενήλικες, ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να κάνουν εθελοντική εργασία σε οργανισμούς κοινοτικής υπηρεσίας ή επιχειρήσεις σε άλλες χώρες, ενώ μαθαίνουν νέες δεξιότητες, τη γλώσσα και τον πολιτισμό.

Τα περισσότερα προγράμματα είναι για ένα εξάμηνο (4-6 μήνες). Ορισμένες χώρες-εταίροι AFS προσφέρουν επίσης προγράμματα για εκπαιδευτικούς.

Προθεσμίες
Κάθε χώρα έχει τα δικά της προγράμματα και προθεσμίες.

Επικοινωνήστε με το AFS στη χώρα σας για να αναζητήσετε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει καλύτερα: http://www.afs.org

Πηγή: eurodesk.eu

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.