Διαγωνισμός Ρομποτικής RoCKIn 2015

Πέμπτη, 12 Μάρτιος, 2015 | ΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

Ο διαγωνισμός Ρομποτικής RoCKIn πρόκειται να λάβει χώρα στη Λισαβόνα κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής. Όσες ομάδες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 31 Μαϊου 2015.

Ο διαγωνισμός ρομποτικής RoCKIn απευθύνει δύο προκλήσεις – Rockin@Home και Rockin@Work – που προέκυψαν από τους αντίστοιχους διαγωνισμούς RoboCup, αλλά επικεντρώνονται στη συγκριτική προτυποποίηση των δικτυωμένων ρομποτικών συστημάτων. Και οι δύο προκλήσεις απαιτούν βασικές δυνατότητες πλοήγησης για κινητές πλατφόρμες, προηγμένη αντίληψη, δυνατότητα χειρισμού και αλληλεπίδραση ανθρώπου – ρομπότ.

To RoCKIn@Home εστιάζει σε εργασίες που οι ρομποτικές συσκευές εκτελούν στο χώρο της οικίας, ενώ οι εργασίες που πραγματοποιούνται μέσω του RoCKIn@Work στοχεύουν στη βιομηχανική αυτοματοποίηση.

Ο διαγωνισμός ρομποτικής RoCKIn 2015 θα διεξαχθεί στο κεντρικό Μουσείο Επιστημών της Λισαβόνας Pavilion of Knowledge τον ερχόμενο Νοέμβριο 19-23 και πρόκειται να είναι ο δεύτερος RoCKIn διαγωνισμός. Ο πρώτος αντίστοιχος διαγωνισμός έλαβε χώρα στην Τουlouse κατά το προηγούμενο έτος και σημείωσε απίστευτη επιτυχία.

Το RoCKIn αποτελεί συντόμευση για το Robot Competitions Kick Innovation in Cognitive Systems and Robotics και συνιστά δράση χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προαγωγή της έρευνας και της εκπαίδευσης στο πεδίο της Ρομποτικής μέσω της διεξαγωγής διαγωνισμών.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής περιλαμβάνει δύο φάσεις και οι σημαντικές ημερομηνίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής και την εγγραφή αναφέρονται κάτωθι:

Χρονοδιάγραμμα

– Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής: 31 Μαϊου 2015
– Προθεσμία υποβολής αίτησης: 31 Αυγούστου 2015
– Ανακοίνωση προκρινόμενων Ομάδων: 08 September 2015
– Ημερομηνίες εγγραφών: 09-30 September 2015 (μόνο για τις ομάδες που έχουν    προκριθεί)

Όσες ομάδες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό ρομποτικής RoCKIn 2015 καλούνται να δηλώσουν πρώτα την πρόθεση συμμετοχής τους (μέχρι 31 Μαϊου 2015) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού εδώ.

Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.