Διαγωνισμός πρόκλησης ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο

Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος, 2016 | ΔιαγωνισμοίΕκδηλώσεις

world

Στις 7 Νοεμβρίου του 2016, νέοι Ευρωπαίοι «white hat» χάκερς θα συναντηθούν στο Ντίσελντορφ για να αναμετρηθούν στην επίθεση και άμυνα υπολογιστικών συστημάτων. Οι λεγόμενοι «white hat» χάκερς είναι ειδικοί στην ασφάλεια των υπολογιστικών συστημάτων που «επιτίθενται» σε αυτά προκειμένου να εξετάσουν και να αξιολογήσουν το επίπεδο ασφαλείας τους. Οι χάκερς αυτοί χρησιμοποιούν τις δεξιότητες τους για να βελτιώσουν την ασφάλεια προτού οι κακόβουλοι χάκερς, γνωστοί ως «Black hat hackers» μπορέσουν να τις εντοπίσουν και να τις εκμεταλλευτούν.

 Στη διοργάνωση του Ντίσελντορφ, την European Cyber Security Challenge (ECSC), οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν αδυναμίες σε διαδικτυακές εφαρμογές, δυαδικά συστήματα και αρχεία, θα λύσουν κρυπτογραφημένα συστήματα και θα «χακάρουν» λογισμικά συστημάτων. Σκοπός του διαγωνισμού, που οργανώνεται από τον  ENISA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, είναι να προσελκύσει νέους ανθρώπους στον τομέα της επαγγελματικής πληροφοριακής ασφαλείας. Για αυτό το λόγο, η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο στους νέους που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση- ή αντίστοιχη βαθμίδα εκπαίδευσης- στον τομέα και δεν απασχολούνται επαγγελματικά σε αυτόν.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει ένα συνέδριο και ασκήσεις συγκρότηση οµάδων συνεργατών, όπου δημιουργούνται επαφές μεταξύ των διαγωνιζομένων και της αγοράς και ανοίγονται δρόμοι για μελλοντική σταδιοδρομία. Καθώς οι εγγραφές για το  ECSC 2016 έχουν ολοκληρωθεί, χώρες και διοργανωτές που ενδιαφέρονται να διαγωνιστούν το 2017, καλούνται να επικοινωνήσουν με τον ENISA. 

             Τελευταία Νέα από europa.eu
  • No noew..
To κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.